Lehká kakaová buchta, kterou připravíte bez mouky. Navíc do ní schováte i ovoce

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
brownies
Zdroj: Shutterstock

Mnoho lidí se v dnešní době už snaží mouce, především pak té bílé, vyhýbat. Naštěstí existuje řada receptů na dezerty, které se dají udělat i bez ní. A my vám představíme snadnou kakaovou buchtu, kterou navíc zvládnete připravit za 10 minut.

Tahle buchta je rychlá, chutná, její příprava je velmi snadná a potěší jak rodinu, tak i hosty. Pokud třeba na poslední chvíli vymýšlíte, čím pohostíte neohlášenou návštěvu, možná je právě tento recept vaší záchranou.

Proč vynechat mouku?

Bílá mouka může zanášet střeva a zahleňovat organismus. Navíc je zbavená vitamínů i vlákniny, často zatěžuje střeva a její nadměrná konzumace může vést k obezitě, uvádí NDTV.

Právě proto se velmi často při různých dietách doporučuje vynechávat bílé pečivo, nebo obecně raději veškeré pečivo.

Snadná buchta, na kterou sdílel recept uživatel Lepší já na instagramu, je vyrobeno zcela bez mouky a je důkazem toho, že i vynikající dezerty se dají udělat bez ní.

Buchta bez mouky

Na přípravu tohoto dezertu budete potřebovat jen 3 jablka, 3 lžíce holandského kakaa, 50 gramů proteinu, čokoládu a 2 vajíčka.

Jablka zbavte slupky a nakrájejte je do mixéru. Přidejte vajíčka, protein, kakao a na kousky nalámanou čokoládu. Vše společně pak rozmixujte. Směs poté nalijte do menší formy, která se vejde do mikrovlnky.

Do té dejte těsto péct na 4 minuty a vytvoří se vám dokonalé brownies, které bude měkké, uvnitř s kousky rozteklé čokolády a plné vitamínů.

Díky proteinu a jablkům je jídlo zdravé a chuťově vás překvapí, jak skvěle jde čokoláda s ovocem dohromady.

Na talíři pak můžete buchtu dozdobit šlehačkou, karamelem, malinami, jahodami nebo jiným ovocem, abyste hostům ukázali, že i jednoduché jídlo může skvěle vypadat a ještě lépe chutnat.

Zdroj: Instagram, WebMD, NDTV

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články