Máte rádi netradiční kombinace chutí? Milujete spojení masa a ovoce? Pokud ano, kuřecí piccatu si zamilujete. Jídlo pocházející z Itálie zvládnete připravit do 30 minut. A hodí se skvěle jak na všední den, tak i na nedělní velkolepý oběd.
Opečená a šťavnatá kuřecí prsa ve sladkokyselé omáčce s citronem se podávají obvykle s hranolky nebo brambory. Vynikající jsou ale také s kaší i kroketami, přizpůsobit si recept můžete podle svých vlastních chutí.
Podle webu Simply Recipes není přesně známý původ jídla, je ale jasné, že má kořeny právě v italské kuchyni, která si s kombinacemi chutí vyhrává a harmonii masa s ovocem používá ve svých receptech velmi často.
Kuře s citronovou omáčkou
Na přípravu jídla budete potřebovat 4 kuřecí prsa bez kosti, mouku, citronovou kůru, olivový olej, sůl a pepř. Na omáčku si připravte máslo, mouku, kuřecí vývar, citronovou šťávu, bílé víno a petržel. Na ozdobu pak několik koleček citronu.
Kuřecí prsa naklepejte, osolte, opepřete, posypte citronovou kůrou a obalte je v mouce. Na pánvi rozehřejte ideálně olivový olej a maso z obou stran osmažte dozlatova. Pak ho vyndejte z pánve a nechte odpočívat.
Příprava omáčky
Do výpeku z masa přidejte citronovou šťávu a víno, které nechte vyvařit. Pak vše zalijte vývarem. Omáčku zahustěte jíškou připravenou z mouky a zjemněte ji máslem.
Následně do ní vraťte kuřecí maso, podlijte ho ještě jednou vývarem a pod pokličkou vařte zhruba 10 minut. Na závěr přidejte do omáčky několik koleček očištěného citronu a jen mírně ji provařte.
Podávejte jídlo k vámi vybrané příloze a ozdobte ho kolečky citronu z omáčky, syrovým citronem a petrželkou. Z kombinace chutí se vám už při prvním soustu podlomí kolena a my vám garantujeme, že tohle jídlo budete chtít rozhodně jíst více než jen jednou.
Zdroj: Simply Recipes, Spend with Pennies
Autor: Šárka Cvrkalová