Kuřecí paličky v domácí barbecue omáčce: Křupavé kůrčičky a křehkého masa docílíte díky mřížce v troubě

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
kureci palicky
Zdroj: Shutterstock

Kuřecí paličky se dají připravit na spoustu způsobů. Pokud si ale chcete skutečně pochutnat a vyzkoušet recept, který ještě neznáte, máme pro vás skvělý tip. Paličky v barbecue omáčce už jste možná párkrát měli, umíte je ale správně připravit doma? Pokud ne, vezměte si na pomoc domácí barbecue omáčku a mřížku v troubě.

Při přípravě kuřecích paliček existuje hned několik tipů, které vám usnadní samotný recept a budou mít vliv na dokonalou chuť konečného výsledku. Paličky v barbecue omáčce jsou jemně ostré, zároveň ale sladké a křupavé. Kombinují tak přesně to, co dokonalé jídlo kombinovat má.

Jejich příprava přitom není nijak složitá. Jenom možná neznáte pár vhodných triků, díky kterým si na kuřeti pochutnáte tak, jako doposud nikdy. Pozvěte své kamarády na pořádnou párty a překvapte je vynikající pochoutkou.

Kuřecí paličky v barbecue omáčce

Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat kuřecí paličky, olivový olej, česnek, sůl, černý pepř, chilli, sladkou papriku, cibuli a domácí barbecue omáčku. Tu si připravíte velmi snadno. Využívat ji pak budete moci i v dalších receptech.

Barbecue omáčku vytvoříte z kečupu, medu, třtinového cukru, vinného octa, mletého pepře, sušeného česneku a chilli podle chuti.

Suroviny společně smícháte a povaříte zhruba 15 minut v odkrytém hrnci. Jakmile máte hotovo, dáte omáčku do sklenice a čekáte na její vhodné použití.

A právě u kuřecích paliček se vám tato příležitost naskytne. V misce si smíchejte olej, česnek, sůl, pepř, papriku a cibuli nakrájenou najemno. Do směsi pak dejte na několik hodin marinovat paličky. Můžete je nechat odležet i přes noc.

Křupavá kůrčička, křehké maso

Namarinované maso potřete domácí barbecue omáčkou a dejte ho péct. Ideálně vám v tomto případě poradí trik ze sociální sítě TikTok.

Maso za křupky pověste do mřížky, pod kterou v troubě umístíte pekáč, aby šťáva kapala do něj. Maso volně visící v prostoru se opeče dokřupava.

Maso pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Během této doby můžete několikrát paličky potřít barbecue omáčkou.

Nakonec trochu uberte a maso zvolna dopékejte na 180 °C zhruba 10 minut. Poté je hotové a připraveno k servírování například s hranolky nebo bramborami.

Zdroj: TikTok, YouTube, Curbing Carbs, Soufully Made

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články