Koblihy ze dvou surovin: Připravte si sladkou odměnu za nízkou cenu

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Smazene koblizky
Zdroj: Shutterstock

Koblihy z obchodu často za cenu, za kterou se dají pořídit, vlastně vůbec nestojí. Pokud si je koupíte v pekárně, možná si na nich pochutnáte, to už za ně ale také dáte více peněz. Nejlepší způsob, jak zkombinovat kvalitní chuť a nízkou cenu, je vyrobit si koblihy doma.

Dobře si uvědomuji, že to není nic zdravého. Je to vlastně pečivo smažené v oleji, které se potom obalí cukrem. Takže jde o kalorickou bombu, kterou nedělám nijak často. Jednou za čas ale potřebuji zapůsobit na hosty, nebo si udělat radost něčím sladkým.

Ze dvou surovin

Koblihy, které dělám doma já, nejsou ničím plněné. Chutná mi jejich nadýchané těsto samo o sobě, nepotřebuji ho ničím vylepšovat. Navíc díky tomu mohu říct, že dělám koblihy čistě ze dvou surovin.

Na přípravu tohoto lahodného dezertu, nebo chcete-li sladkého pečiva k snídani, budete potřebovat pouze mouku a bílý řecký jogurt.

Jednoduše 250 gramů mouky prosejte dvakrát sítem a smíchejte s 200 gramy jogurtu. Není třeba přidávat žádný cukr ani jiné suroviny. Těsto pořádně zamíchejte a vytvořte z něj malé kuličky.

Chutnají skvěle se skořicí

Kuličky ponořte do rozpáleného oleje, ve kterém je nechte smažit zhruba 4 až 5 minut. Potom je vyndejte, nechte okapat a můžete je hned podávat.

Já je v této fázi přece jen trochu vylepšuji. Smíchám cukr se skořicí a v něm je obalím. Chutnají potom skvěle a jsou sladkou odměnou pro každého, kdo měl třeba náročný den a potřebuje zvednout náladu.

Samozřejmě členové mojí rodiny pak vymysleli ještě několik dalších vylepšováků. Koblihy dělí na poloviny a plní je marmeládou a čokoládou nebo je polévají karamelem. I samy o sobě jsou ale velmi chutné. Vyzkoušejte a uvidíte.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články