Kapustová polévka je na podzim ideálním jídlem. Zahřeje vás, zasytí a doplní vašemu tělu vitamíny i minerály

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Kapustova polevka
Zdroj: Shutterstock

V podzimním období jsou husté polévky velmi oblíbené. Nejenže člověka příjemně zahřejí a zasytí, často mu ale také dodají energii a potřebné vitamíny. Třeba taková kapustová polévka má všechno, co vaše tělo v současném období potřebuje.

Kapusta má především vysoký obsah vitamínu C. Lidskému organismu ale poskytuje mnoho dalších prospěšných látek, jako jsou vláknina, vitamín E, hořčík, železo, draslík a zinek, uvádí WebMD. Proto existuje i speciální kapustová dieta, která se zaměřuje nejen na hubnutí, ale i na celkový zdravotní styl.

Kapustová polévka

Kapustová polévka je vynikajícím způsobem, jak do těla všechny výše zmíněné látky dostat. Je sytá, chutná skvěle a na přípravu je navíc velmi snadná. Udělejte si ji doma i vy, vaše imunita vám jedině poděkuje.

Na přípravu kapustové polévky budete potřebovat lžíci sádla, 1 cibuli, lžíci hladké mouky, 3 brambory, 150 gramů kapusty, masox, česnek, špetku soli, petrželovou nať a klobásu podle chuti.

Potěší nejen žaludek

Do pánve dejte sádlo, na kterém nejprve zpěňte nadrobno pokrájenou cibulku. Tu potom zasypte moukou. Směs zalijte vodou a přidejte do ní na kostičky pokrájené brambory.

Kapustu nakrájejte na nudličky, přidejte ji do polévky, společně s ní také česnek. Pak vše vařte, dokud nejsou brambory měkké. Na pánvi si mezitím bokem osmahněte krátce na kolečka pokrájenou klobásu.

Tu na závěr přidejte do polévky, vše společně krátce prohřejte a můžete servírovat. Polévka je skvělá s opečeným chlebem nebo jen tak samotná. Kromě toho, že vás zasytí, v podzimním počasí je ideálním způsobem, jak zlepšit imunitu a dopřát tělu dostatek vitamínů.

Zdroj: BBC Good Food, Medical News Today, WebMD, Jíme to

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články