Jogurtový koláč ze 3 surovin a bez cukru. Dokonalý dezert pro celou rodinu

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Jogurtovy kolac
Zdroj: Shutterstock

Tenhle dezert jsem se naučila dělat už před několika lety. Dodnes ale jogurtový koláč patří k mým nejoblíbenějším, a to hned z několika důvodů. Je zdravý, lehký na přípravu, velmi vláčný a chutný. Navíc na jeho přípravu nepotřebujete žádný cukr.

Postačí vám pouhé tři suroviny. Ano, i z nich se dá v kuchyni vykouzlit velké dílo. Kdykoli mi přátelé tohle jídlo chválí, připadám si důležitě, ve skutečnosti ale vím, že je to především jednoduchostí receptu.

Opravdu snadné

Na přípravu jogurtového koláče budete potřebovat jen vanilkový jogurt, vajíčka a kukuřičný škrob. I mně se zdálo zpočátku divné, že se dá z této kombinace připravit něco tak lahodného, proto jsem to musela sama vyzkoušet.

Připravte si koláč doma i vy a zjistíte, že někdy není potřeba míchat tisíc surovin, aby se z vás stal šéfkuchař. Tímhle dezertem totiž své přátele zaručeně ohromíte.

Jogurt můžete použít i jiný

Já tradičně dělám doma koláč z vanilkového slazeného jogurtu. Použít se ale dá i jiná příchuť, což v konečném výsledku změní barvu i chuť dortu. Můžete dokonce použít i jogurt bílý řecký, vždy se ale ujistěte, že je slazený.

Smíchejte dohromady zhruba 400 gramů jogurtu, 4 vajíčka a 40 gramů kukuřičného škrobu. Vznikne vám těsto, které jednoduše nalijte do kulaté formy a dejte péct na 180 °C zhruba hodinu.

Vršek dortu mírně zkaramelizuje. Nechte poté dezert odstát na plotně asi 30 minut, nakonec ho dejte na 2 hodiny zchladit do ledničky. Pak už ho jen stačí nakrájet, dozdobit šlehačkou a ovocem a můžete podávat.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články