Jak skladovat vánoční cukroví? Některé druhy rozhodně nepatří do lednice

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Cukrovi
Zdroj: Shutterstock

Upéct cukroví před Vánocemi je jedna věc. Víte ale, jak ho potom skladovat, aby ve Štědrý den chutnalo skvěle a vydrželo ideálně až do silvestra? Poradíme vám, jak cukroví nejlépe uchovávat a jaké jsou triky pro to, aby bylo krásně jemné a zkřehlé.

Vánoční cukroví se obvykle začíná péct kolem Mikuláše. Zhruba 2 až 3 týdny mu totiž trvá, než zkřehne a je ideální ke konzumaci.

Nepečené kousky či cukroví s máslovým krémem se samozřejmě připravují později, aby se nezkazily, upozorňuje Apetit.

Suché cukroví do papírové krabice

Suché cukroví, ke kterému patří například vanilkové rohlíčky, pracny, perníčky nebo kokosky, byste správně neměli ukládat do plastových dóz. Mnohem více jim svědčí papírová krabice, která je krásně vzdušná.

Tu umístěte na balkon, kde bude mít cukroví ideální podmínky k tomu, aby za 14 dní zkřehlo. Aby k tomu skutečně došlo, dejte navíc do krabice k cukroví polovinu jablka, která laskominy ještě zjemní. Cukroví nedávejte do lednice. Pokud nemáte balkon, umístěte ho do chladnější spíže.

Na křupavé cukroví pořiďte dózu

Pokud máte rádi perníčky křupavější, nebo jste dělali sušenky, které by měly naopak zůstat tvrdé a křupavé, skladujte je v uzavíratelné dóze.

Můžete využít krabice od různých sušenek, které často bývají plechové, hodí se ale i plastové dózy s víčky, radí server Jíme Jinak.

Nepečené cukroví do lednice

V posledních letech jsou hodně oblíbené nepečené druhy cukroví. Kromě toho, že dají minimum práce, chutnají skvěle. Řadí se sem například kokosové kuličky, rumové kuličky, vosí hnízda a další oblíbené kousky.

Těmto druhům cukroví nejvíce svědčí lednice, kde mohou krásně zatuhnout a máte jistotu, že se vám ani máslové výrobky nezkazí. Vždy před podáváním je pak ale nechte alespoň hodinu povolit, aby nebyly příliš tuhé.

Zdroj: Apetit, Jíme Jinak, iReceptář, Vitalia

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články