Instantní čínské polévky mohou být pro tělo toxické. Jejich konzumaci si dobře rozmyslete

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Instantni polevka
Zdroj: Profimedia

Každý si jednou za čas uvaří čínskou polévku. Je to rychlé, levné, někdy jednoduše nestíháme a nechceme vymýšlet nic komplikovaného. Ve skutečnosti jsou ale tyto instatní pokrmy pro tělo nebezpečné a při jejich časté konzumaci si můžeme ublížit více, než vnímáme.

Že nepatří instantní polévky mezi nejzdravější jídla, to je nám jasné asi všem. Nudle zalité horkou vodou a smíchané se směsí sušeného koření si přesto někdy dáme. Po přečtení tohoto článku možná své návyky přehodnotíte.

Proč jsou pro nás instantní polévky špatné?

Instantních nudlových polévek můžete mít doma velkou zásobu. A to i proto, že mají dlouhou dobu trvanlivosti. Právě datum jejich spotřeby by vás ale mělo ve skutečnosti zarážet. Jak uvádí web Jen Ženy, je to důkaz toho, že jsou tyto pokrmy plné konzervačních látek.

To, že nám polévky chutnají, má na svědomí vysoké množství sodíku v nich obsaženého. Ten ale na druhou stranu zhoršuje zdraví našich ledvin a může způsobit také srdeční poškození, varuje Texas Real Food.

Dalšími riziky při konzumaci nudlí několikrát týdně mohou být i vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak, cukrovka, obezita či mrtvice. Pokud si tak skutečně chcete pokrm dát, neměli byste ho jíst častěji než jednou za měsíc, píše Jak Zdravě.

Chybí v nich živiny

Instantní polévka vás sice zasytí, velmi brzy ale zjistíte, že to bylo jen na krátký okamžik. V pokrmu totiž chybí důležité živiny, které naše tělo potřebuje, uvádí Oh So Tasty. Pokud si tak myslíte, že jde o rychlý oběd, pletete se.

Už během dvou hodin budete přemýšlet, co sníst dalšího. Navíc látky z polévek napomáhají pohlcování živin, které jste už do těla dostali. Vše zdravé, co jste přes den snědli, tak přišlo vlastně nazmar, dodává server Jen Ženy.

Zdroj: Jen Ženy, TV Nova, Jak Zdravě, Oh So Tasty, Times of India, Texas Real Food

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články