Hrnkový jablečník: Koláč, který je hotový do hodiny. A bez vážení surovin

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Jablecny kolac
Zdroj: Shutterstock

Jablečný koláč je jedním ze základních dezertů, který by měl podle mého umět udělat každý. Já sama ho dělám minimálně každý měsíc jednou. A mám na to skvělý recept, díky kterému nemusím ani vytahovat váhu. Všechno totiž jednoduše odvážím pomocí hrnečků.

Říkám mu hrnkový jablečník. Moje rodina si ho oblíbila, dá se jíst na svačinu, na večeři, skvěle chutná s kakaem či kávou k snídani, ale neurazí ani nedělní hosty. Je to zkrátka dezert do každé situace.

Když nevíte, co s jablky

U nás doma je vždy jablek dost. Přes rok je kupuji často ve slevě, potom je nikdo nejí, a já z nich nakonec dělám dezerty. Když je ale sezóna, je to ještě horší. Pokud máte i vy jabloně obalené a nevíte, co s jejich plody, jablečník rozhodně vyzkoušejte.

Na přípravu dezertu budete potřebovat 2 hrnky cukru, hrnek oleje, 3 vejce, lžičku skořice, lžíci kakaa, hrnek mléka, 4 větší jablka, balíček kypřicího prášku do pečiva a 3 hrnky polohrubé mouky.

Rychlý a nenáročný

Jablka oloupejte a nakrájejte je na kostičky. V míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem, skořicí, kakaem, mlékem, olejem a vajíčky. Vznikne vám vláčné těsto.

K tomu následně přidejte jablka. Takto připravené těsto vlijte do plechu vyloženého pečicím papírem. Vše dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C. Koláč je hotový zhruba za 40 minut.

Následně se dezert podává buď přelitý čokoládou, já ho ale daleko častěji jen jednoduše pocukruji a přidám k němu dětem třeba trochu domácí šlehačky.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články