Máte rádi ovocné knedlíky, ale bojíte se kalorií? Já to mám dost podobně. A proto jsem se od kamarádky naučila dělat doma fit ovocné knedlíky, které jsou chutné, plné ovoce, ale zároveň také zdravé. Miluje je celá moje rodina a jsem si jistá, že i vy budete mít boule za ušima.
Ovocné knedlíky se dají dělat se vším možným. Se švestkami, meruňkami, jahodami nebo třešněmi. Záleží na tom, na co máte chuť a čeho se vám letos urodilo na zahrádce nejvíc. Já dělám nejčastěji knedlíky s jahodami a na ozdobu používám borůvky.
Jak na dietní knedlíky
Na přípravu knedlíků budete potřebovat 1 nízkotučný tvaroh, 1 vejce, 140 gramů špaldové mouky, 50 gramů mletých ovesných vloček, ovoce podle chuti, med a kůru a šťávu z půlky citronu.
Na těsto si jednoduše smíchejte tvaroh, mouku, vejce a ovesné vločky. Vznikne vám těsto, které dejte do lednice na 2 hodiny odležet. Mezitím si nakrájejte ovoce na menší kousky a připravte si do hrnce vodu, kterou přivedete k varu.
S tvarohovým přelivem
Z těsta vytvořte dvěma lžícemi knedlíčky ve tvaru půlkolečka, které naplníte připraveným ovocem. Knedlíky můžete ale klidně udělat i kulaté, záleží jen na vás.
Potom je vložte do vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou na povrch. V malém hrnci mezitím svařte šťávu z preferovaného ovoce s trochu medu a kůrou a šťávou z citronu. Tím vám vznikne sladký sirup na polití knedlíčků.
Knedlíky servírujte na talíř, polijte je sirupem, přidejte několik lžic nízkotučného tvarohu a můžete je ještě posypat dalším ovocem. Žádný cukr ani máslo není třeba přidávat, díky tomu je recept zdravý, ale zároveň i chutný.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová