Jeden můj kamarád miluje „snickersky“. Je těmi čokoládovými tyčinkami doslova posedlý. A tak jsem mu kdysi připravila k narozeninám tenhle dezert v domácí verzi. Od té doby ho dělám poměrně často, všem totiž zachutnal. Stalo se tak trochu tradicí, že na žádné větší oslavě nesmí chybět.
Snickers je sladkost kombinující chuť arašídů, čokolády a karamelu.
Příprava domácí verze téhle dobroty vlastně není nijak složitá. Vyzkoušejte si jídlo připravit doma i vy a překvapte své známé sladkou pochoutkou, kterou znají z obchodů.
Jenom pár surovin
Na přípravu dezertu budete potřebovat 200 gramů čokolády, 60 gramů kondenzovaného mléka, 60 gramů másla, 150 gramů třtinového cukru a 150 gramů pražených arašídů. Všechny tyto suroviny koupíte v jakémkoli obchodě.
Dále si připravte ještě 70 gramů arašídového másla. To se už běžně ve většině samoobsluh také prodává, pokud ho ale náhodou neseženete, rozhodně se dá pořídit přes internet.
Následně budete ještě vytvářet karamel, na jehož přípravu budete potřebovat 100 gramů třtinového cukru, 24 gramů másla a 200 gramů kondenzovaného mléka.
Jak na přípravu
Nejprve si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu. Z té vytvoříte první vrstvu tyčinek. Nalijte ji na pečicí papír do zapékací formy a dejte na chvíli do mrazáku. Mezitím vytvoříte nugát.
Cukr s máslem zahřejte na pánvi, přidejte kondenzované mléko, arašídové máslo a nasekané ořechy. Vrstvu této směsi naneste na ztuhlou čokoládu.
Připravte si karamel tak, že na pánvi rozehřejete cukr, přidáte kousky másla a kondenzované mléko. Jakmile se cukr zcela rozpustí, naneste karamel na arašídovou vrstvu.
Ve vodní lázni pak rozpusťte zbytek čokolády a tou polijte karamelovou vrstvu. Formu potom přendejte do lednice a nechte dezert hodinu ztuhnout.
Pak ho už jen stačí nakrájet na jednotlivé tyčinky a podávat hostům.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová