Domácí pepřenky: Během týdne vám vznikne dokonalá harmonie chutí, které neodoláte

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Peprenky
Zdroj: Shutterstock

Ryby mám ráda na všechny způsoby. V poslední době jsem si zamilovala především nakládané ryby se zeleninou a pepřem, takzvané pepřenky. Několikrát jsem je kupovala v obchodě, pak mě ale napadlo, že si je zkusím udělat i doma.

Výsledkem jsem byla velmi mile překvapena. Recept na pepřenky mi dal můj známý, který ryby také miluje. Jelikož jsou nakládané ryby naprosto vynikající, o postup na jejich přípravu se s vámi podělím.

Zdravá chuťovka

Ryby jsou zdravé. Stejně tak i zelenina, která se na přípravu pepřenek používá. A i když po pepři možná někteří slabší jedinci budou mít silnější akné, jednou za čas takové ostřejší jídlo přece nikomu uškodit nemůže.

Na přípravu pepřenek budete potřebovat 200 gramů ryby (ideálně sledě), 2 cibule, malou konzervu hrášku, sterilovanou červenou papriku, feferonku, ocet, sůl, pepř a olej.

Velmi snadná příprava

Cibuli nakrájejte na kolečka, červenou papriku pokrájejte na malé kousky. Sledě rozkrájejte na kostičky, smíchejte ho se zeleninou a přidejte feferonku podle své chuti.

Následně směs mírně dochuťte octem, pepřenky by neměly být příliš kyselé. Vše dochuťte solí a přidejte výrazné množství pepře. Poté, co všechno pořádně promícháte, dejte směs do sklenice s víčkem a nechte týden v chladu.

Za tuto dobu se chuť pepře a ryb v oleji dokonale rozleží a vy si pak můžete vychutnat třeba na svačinu pepřenky s pečivem a trochou čerstvé zeleniny. Vyzkoušejte recept doma a pochopíte, proč na něj já osobně nedám dopustit.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články