Chilli koláč s kukuřičným chlebem: Netradičně podávaný tradiční pokrm

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Chilli cornbread pie
Zdroj: Shutterstock

Na chutné chilli existuje mnoho receptů a lidé se neshodnou, který je ten správný nebo nejlepší. My vám představíme jeden z nich, který zaujme nejen skvělou chutí. Toto chilli se totiž podává se zapečeným kukuřičným chlebem.

Chilli se obvykle jí s chlebem, který se podává zvlášť na talíři. Málokdo ale slyšel o chilli koláči, který se s chlebem rovnou zapéká. Nejedná se tak o dva pokrmy, ale o jeden, který spojuje obě jídla dohromady.

Příprava chilli

Jako první si připravte chilli. Budete potřebovat 2 lžičky řepkového oleje, 2 červené cibule, 2 celery, lžíci chilli, lžíci koriandru, 4 stroužky česneku, 500 gramů rajčat v plechovce a 200 gramů červených fazolí.

Na oleji osmažte na větší kousky pokrájené cibule, potom přidejte celer pokrájený na kostičky a krátce vše orestujte. Na pánev dále dejte rajčata v plechovce, česnek, veškeré koření a fazole. Přidejte malé množství vody a nechte vše vařit, dokud fazole nezměknou.

Příprava chleba

Mezitím, co se dělají fazole, si připravte těsto na chleba. Budete potřebovat 50 gramů kukuřičné mouky, 100 gramů cizrnové mouky, lžičku prášku do pečiva, lžičku chilli, 1 vejce, 150 mililitrů bílého jogurtu, 50 mililitrů mléka a 50 gramů nastrouhaného čedaru.

Vejce, jogurt a mléko rozšlehejte v samostatné misce, poté směs vlijte do suchých ingrediencí a promíchejte, aby vzniklo těsto. Vmíchejte sýr a vše nalijte přímo na chilli se změklými fazolemi.

Tento koláč potom dejte do trouby a pečte na 190 °C asi 35 minut. Chléb by se měl nafouknout a zezlátnout. Po vytažení z trouby chléb opatrně rozkrojte a nandejte na talíř s větší naběračkou chilli. Pak už si jen dopřejte vynikající požitek z jídla.

Zdroj: BBC Good Food, Ainsley Harriott, Olive Magazine

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články