Budapešťská pomazánka: Výborná a až směšně jednoduchá na přípravu

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Budapestska pomazanka
Zdroj: Shutterstock

Přemýšlíte nad nějakou novou pomazánkou, kterou byste na chlebíčcích okouzlili své hosty? Nebo máte jen chuť na něco speciálního, co si namažete k večeři na chleba? V obou případech vás jistě potěší budapešťská pomazánka, která je na přípravu až směšně jednoduchá.

Osobně mám velmi ráda tvaroh. Je zdravý a dá se kombinovat jak se sladkými, tak i slanými pokrmy. Jednou z mých oblíbených pomazánek je proto ta budapešťská, jejímž základem je právě tvaroh.

V kombinaci s červenou paprikou

Budapešťská pomazánka kombinuje chuť tvarohu, červené cibule a papriky. Je skvělá na chlebíčky a jednohubky, ale občas si ji doma udělám i jen tak k večeři. Její příprava je velmi snadná.

Budete potřebovat 250 gramů měkkého tvarohu, 40 gramů másla, 3 lžíce zakysané smetany, 1 malou červenou cibuli, mletou červenou papriku, nakládané kapie a sůl.

Příprava pomazánky

Do menší misky dejte tvaroh, povolené máslo a zakysanou smetanu. Vše dobře promíchejte. Ideální je směs rozmačkat vidličkou, pokud jsou v ní menší hrudky, ničemu to nevadí.

Červenou cibuli nakrájejte na drobné kostičky. Stejně tak pokrájejte i nakládanou kapii a oboje přihoďte do tvarohové směsi. Tu potom dochuťte solí a sladkou mletou paprikou.

Někdy používám papriku uzenou, pomazánka má pak mírně jinou chuť, záleží však na vašich preferencích. Budapešťskou pomazánku nechte vychladit v ledničce, namažte ji na chleba a dozdobte třeba kouskem petrželky nebo pažitky.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články