3 dny starý koláč nevyhazujte. Existují způsoby, jak z něj udělat opět nadýchané pečivo

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Kolace
Zdroj: Shutterstock

Nejspíš každý z nás si někdy koupil venku ve stánku nějaké to sladké pečivo, které si chtěl dát na svačinu. Jenomže pak se někdy stane, že člověk zapomene, a najde koláč za tři dny. A to už úplně lákavě nevypadá.

Mnoho lidí v tu chvíli pečivo jednoduše hodí do odpadkové koše. Přitom ale existují dva snadné triky, jak se dá takový oschlý a tvrdý koláč napravit. S tímto postupem z něj uděláte kousek, který bude chutnat jako čerstvě vytažený z pece.

Mléko a trouba

Pokud máte doma koláč, se kterým by se daly zatloukat hřebíky, nezoufejte. I ten totiž může být znovu nadýchaný a chutný. V prvním případě budete k nápravě potřebovat mléko.

Koláč jednoduše krátce do mléka celý namočte a dejte ho na pár minut zapéct do trouby. Tekutina se do něj vsákne a těsto zjemní. Pak si na něm můžete opět pochutnat jako na zcela čerstvém.

Kousek másla a pánev

Pokud si chcete koláč vychutnat nejen nadýchaný, ale také s lahodnou chutí másla, budete potřebovat pánev a rychlovarnou konvici, radí na svém TikToku Těhotnej kuchař.

Na pánev dejte malý kousek másla a koláč na něj posaďte. V rychlovarné konvici uvařte vodu a pečivo mírně podlijte. Potom pánev zakryjte pokličkou a nechte zázraky, aby se děly. Voda se přemění na páru a ta koláč krásně zjemní.

Nadýchaný kousek pečiva bude měkký, zespodu ale křupavý a bude chutnat po másle. Až příště budete chtít tři dny starý koláč vyhodit, rozmyslete si to. Během pěti minut z něj totiž, jak vidíte, můžete vykouzlit opět dokonalý pokrm.

Zdroj: TikTok, Rady a návody

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články