Tukožroutská polévka: Ideální při hubnutí a připravená do 20 minut

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Zelna polevka
Zdroj: Shutterstock

Pokud se člověk snaží zhubnout, měl by se kromě cvičení zaměřit především na svůj jídelníček. Ne vždy ale musíte dodržovat drastické diety. Existují jídla, která jsou zdravá, chutná, snadná na přípravu a ještě podporují hubnutí. A patří k nim i tato zelná polévka.

Na její přípravu vám stačí 20 minut. Po její konzumaci se budete cítit zasyceni, ačkoli ve skutečnosti má jen minimum kalorií. I proto se jí v zahraničí říká „weight loss cabbage soup“, což v překladu znamená zelnou polévku na hubnutí, námi nazvanou tukožroutská.

Zelenina jako základ

Na dietní zelnou polévku budete potřebovat celer, mrkev, cibuli, zelenou papriku, kapustu, zelené fazolky, rajčata v plechovce, hovězí vývar, sůl a pepř. Pokud chcete, můžete do polévky z předem připraveného vývaru využít také hovězí maso.

Zeleninu dobře očistěte a celou ji vložte do hrnce. Zalijte ji rajčaty z plechovky a hovězím vývarem a vařte doměkka. Potom zeleninu vyndejte, pokrájejte na větší kusy a vložte je zpátky do polévky.

Tímto způsobem se vám podaří v ní zachovat daleko více vitamínů než v případě, že byste zeleninu krájeli už před vařením. Polévku potom dochuťte solí a pepřem.

Podávat ji můžete buď ve vydlabaném chlebu, nebo klasicky v hlubokém talíři například s opečenými tousty.

Pro mlsné děti

Některým lidem, především pak pokud jde o děti, v polévce vadí větší kusy zeleniny. V takovém případě je rada jednoduchá: před podáváním polévku rozmixujte. Poté do ní přidejte jen hovězí maso.

Tímto způsobem si na polévce, nebo tedy spíše na zelném krému, pochutnají i mlsné jazýčky. Pokrm je vhodný jako hlavní chod nebo jako větší večeře.

I malá miska vás zasytí víc, než si možná myslíte, při dietě se tak jedná o skutečně doporučované jídlo.

Zdroj: All recipes, Dinner Then Desert, Eating Well

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články