Nepečené ferrero kuličky: Souznění čokolády s nadrobno nasekanými oříšky. Budou chutnat celé rodině

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
ferrero rocher
Zdroj: Shutterstock

Oblíbená čokoládová kulička s oříšky balená ve zlatém alobalu kombinuje několik chutí a je populární u všech generací. Věděli jste ale, že se dá tahle sladkost velmi jednoduše připravit i doma?

Možná už máte napečeno několik druhů cukroví, nějaká ta laskomina navíc ale u štědrovečerního stolu rozhodně překážet nebude. Potěšte své blízké letos tím, že jim představíte své domácí ferrero, které si okamžitě zamilují.

Důležité je uvědomit si, co dělá ferrero tak oblíbeným. Jde o souznění čokolády s nadrobno nasekanými oříšky, ale zároveň jemnost, se kterou se dezert rozpadá v ústech. Sbíhají se vám sliny už jen z tohoto popisu? Připravte si čokoládové kuličky doma i vy.

Jen pár ingrediencí

Na přípravu domácího ferrera budete potřebovat pár ingrediencí. První z nich jsou nějaké obyčejné levné oplatky. Ideální by bylo, kdyby měly oříškovou příchuť.

Dále pak použijte jemně nasekané lískové oříšky. Zhruba polovinu z nich rozemelte na trochu větší kousky. Potom si připravte nutellu, hořkou čokoládu na vaření a kokosový olej.

Nejprve si rozdrťte oplatky najemno. Ideálně to udělejte v mixéru. Pokud tu možnost nemáte, jednoduše je dejte do pytlíku a rozválejte na drobečky kuchyňským válečkem.

K sušenkám přidejte najemno nasekané oříšky a nutellu. Směs bude hodně lepkavá, tvorba kuliček tak bude trochu piplačka. Nicméně na ni můžete přizvat třeba děti. Jen dejte pozor, aby neujídaly a víc náplně neskončilo v jejich žaludku než na plechu, kam si budete kuličky odkládat.

Takto připravené ferrero už je jen potřeba obalit v tolik oblíbené oříškové čokoládě. Jednoduše si s trochou másla rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni a nasypte do ní oříšky. Ty by měly být nakrájené najemno, ale o něco hruběji než oříšky do náplně.

Nakonec kuličky v čokoládě obalte. Ideálně je napíchněte na špejli a namáčejte je do polevy, pak je dejte na plech vyložený pečicím papírem zatuhnout.

Z jedné strany tak bude kulička placatější, to ale na vynikající chuti dezertu rozhodně neubere.

Kuličky podávejte na talířku v papírových košíčcích nebo je můžete balit do alobalu jako skutečné ferrero.

Je to jen na vás, tak jako tak budou kuličky chutnat celé rodině a letos se stanou možná jedním z nejoblíbenějších kousků cukroví, které doma budete mít.

Zdroj: Bigger Bolder Baking, Thrifty DIY Diva, Spatula Desserts

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články