Luštěniny pro mlsné jazýčky nasladko i naslano

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
vareni
vareni

Také vám už dochází inspirace, co uvařit, abyste potěšili své děti a zároveň zpracovali dosud nevyužité suroviny? Na to jsou rýže a luštěniny ideální, protože obsahují pro tělo potřebné živiny. Rýže navíc díky komplexním sacharidům zasytí na celkem dlouhou dobu. Pokud rádi experimentujete, rýže a luštěniny jsou pro vás ta správná volba. Dá se z nich totiž vykouzlit nekonečně mnoho receptů.

Od března také v obchodech naleznete chutné a kvalitní luštěniny ve varných sáčcích jako rozšíření oblíbené řady od Vitany „Dej si super jídlo“. Směsi jsou již ochucené a jsou velmi jednoduché na přípravu. Můžete je mít stále při ruce a během chvilky vykouzlit lehký oběd či výtečnou a zdravou večeři.

Tyto směsi jsou bez jakýchkoli konzervačních látek, umělých aromat a barviv, bez přidaného glutamátu a bez palmového oleje. Obsahují pouze luštěniny, koření, bylinky, zeleninu a řepkový olej. V balení najdete tři varné sáčky po 80 gramech a vybrat si můžete ze dvou variant – „Hrách a kroupy“ či „Bulgur a čočka“.

Kuřecí prsa v omáčce z kurkumy, špenátový kuskus

Zdroj: Archiv firmy

Suroviny:

  • Kuřecí prsa 600 g
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Kurkuma mletá Vitana
  • Smetana 5 dcl
  • Špenát listový 50 g
  • Kuskus Vitana 400 g
  • Máslo 2 lžíce
  • Vývar zeleninový 1 l
  • Cibule 2 ks

Postup:

Kuřecí prsa zprudka opečeme a odložíme na talíř. Na oleji orestujeme cibulku a přidáme kurkumu. Zalijeme smetanou a vrátíme zpět kuřecí prsa. Na mírném ohni připravujeme 1 hodinu při maximálně 80 °C. Nakonec přidáme máslo na zjemnění omáčky. Špenát rozmixujeme se zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Směsí přelijeme kuskus a ochutíme solí. Přidáme olivový olej, zakryjeme a necháme cca 5 minut bobtnat. Pak podáváme.

Pohanková kaše, smažené listové těsto se skořicí, lesní ovoce v medu

Zdroj: Archiv firmy

Suroviny:

  • Pohanka Vitana 200 g
  • Smetana 1 kelímek
  • Mléko 3 dcl
  • Cukr moučka 100 g
  • Skořice
  • Maliny 50 g
  • Ostružiny 50 g
  • Listové těsto 300 g
  • Med 100 g
  • Máslo 1 lžíce

Postup:

Pohanku uvaříme v mléce a přidáme smetanu a máslo. Ochutíme pouze cukrem a necháme odležet. Listové těsto nakrájíme na nudle a usmažíme v oleji do křupava. Pak těsto bohatě obalíme v cukru a skořici. Maliny a ostružiny vložíme do horkého medu a hned podáváme s kaší, aby ovoce zůstalo celé. Pokud chcete dezert ozvláštnit a zkusit něco méně tradičního, můžete pohanku posypat naklíčeným libečkem.

Autor: Sára Vojtěchovská


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články