Kuřecí maso v kuchyni nabízí mnoho možností využití. U nás ho milujeme na všechny možné způsoby. Do omáček, do tortill, smažené jako kuřecí řízky nebo třeba v podobě kuřecích rarášků. Pokud jste o tomto receptu ještě neslyšeli, rozhodně ho zkuste na svůj jídelníček zařadit.
Kuřecí rarášci jsou snadné a rychlé jídlo, které se hodí jak na oběd, tak i na větší večeři. Jde v podstatě o malé kousky masa obalené v pivním těstíčku, které se podávají nejčastěji s hranolky, bramborami nebo kaší.
Potěší celou rodinu
I když je základem těstíčka na kuřecí rarášky pivo, v receptu vlastně po usmažení není cítit až tak výrazně. Jídlo tak mohou samozřejmě konzumovat i děti. Já osobně pivo běžně nepiju, sama ale musím uznat, že tenhle pokrm chutná skvěle.
Na přípravu kuřecích rarášků budete potřebovat 600 gramů kuřecího masa (ideálně prsa nakrájená na malé kousky), 2 vejce, 100 mililitrů piva, 3 lžíce hladké mouky, lžíci hořčice, lžíci sójové omáčky, pepř, sůl a olej na smažení.
Ideální i k salátům
Vejce, pivo, hořčici, sójovou omáčku, hladkou mouku, pepř a sůl smíchejte v míse. Maso nakrájené na malé kousky do směsi ponořte a nechte zhruba 3 hodiny marinovat v lednici.
Následně vyndejte dózu na kuchyňskou linku a nechte maso dostat do pokojové teploty. Teprve potom ho ponořte do oleje a smažte dozlatova. Připravené rarášky pak nandejte na talíř, přidejte k nim brambory nebo kaši, nějaký dobrý dip a můžete servírovat.
Smažené jídlo samo o sobě není příliš zdravé, místo hranolků tak k němu v poslední době doma děláme zeleninový salát. A kupodivu chutná všem, dokonce i pánské části domácnosti.
Stačí nakrájet okurku, papriku, rajčata a cibuli, vše smíchat a zalít hořčičnou zálivkou. Společně s kuřecími rarášky je pak jídlo osvěžující a skvěle se hodí například jako oběd v parných horkých dnech, kdy vám zelenina dodá potřebnou energii.
Zdroj: Autorský článek
Autor: Šárka Cvrkalová