Domácí toffifee: Bonbony, které stihnete udělat i na poslední chvíli

od Šárka Blahoňovská
< 1 minuta čtení
toffifee
Zdroj: Shutterstock

Karamelový bonbon s lískovým oříškem uvnitř a čokoládou navrchu je oblíbenou sladkostí, která se dává k svátku či jako pozornost blízkým. Letos můžete své blízké potěšit domácí verzí toffifee, jež je snadná na přípravu a stihnete ji udělat na poslední chvíli.

Existují dva způsoby, jak udělat toffifee doma. Ten složitější si hraje s karamelovou částí, která se dělá takzvaně od píky. My si to ale nebudeme dělat těžké a pomůžeme si hotovými karamelovými bonbony z obchodu.

Co si připravit

Na domácí toffifee si připravte 300 g měkkých karamelových bonbónů, hrst lískových oříšků, 100 g kvalitní hořké čokolády, trochu smetany na vaření a dvě lžíce másla.

Určitě doma najdete i formu, kterou budete bonbony plnit. Na internetu se doporučují papírové cukrářské košíčky nebo staré formy z původní bonboniery. Je ale jen na vás, jakou zvolíte. Samozřejmě by bylo ideální, kdyby jednotlivé tvary byly kulaté.

Postup na domácí toffifee

Nejprve si udělejte karamelový základ. Roztopte tedy karamelky ve vodní lázni a přidejte k nim 5 lžic smetany. Vše zamíchejte.

Pak přijde na řadu máslo pro zjemnění. Dbejte ale na to, abyste rendlík již odstavili z plotny. Máslo přidejte ke hmotě, která by po zamíchání neměla mít hrudky.

Poté už jen plníte formu karamelovou hmotou. Nedávejte jí příliš, protože tam budete ještě dávat lískový oříšek a čokoládovou poleva.

Až budete mít hotový základ bonbonů v podobě karamelového části a ořechu uprostřed, připravte si polevu.

Tu uděláte tak, jak jste zvyklí – roztopením čokolády ve vodní lázni a přidáním pár lžic smetany na šlehání. Takto připravenou polevu navrstvíte lžičkou na bonbony, aby co nejvíce připomínaly originální toffifee.

Výsledný výtvor nechte v lednici přibližně 5 hodin tuhnout. Vyzkoušíte?

Zdroj: inStory, Nejrecept, Barry Lewis

Autor: Alice Konopásková


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články