Zdeněk Pohlreich: Krabičková dieta je pro mě business s lidskou leností!

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Supersef
Supersef

Na Primu se vrací 7. 2. pořad Superšéf – 24 hodin do pekla a zpět! Skvělý Zdeněk Pohlreich opět diváky nezklame, nejdříve si otestuje restauraci v naprostém utajení díky důmyslným převlekům a následně zakročí v pojízdné kuchyni Superšéf. Gastro mága Zdeňka jsme ještě před začátkem vysílání trochu vyzpovídali.

V novém pořadu se budete převlékat do různých kostýmů, který převlek trval nejdéle a ve kterém jste se cítil nejlépe? Byl jste někdy odhalen?

Asi nejdéle se dělal penzista, protože se mi musel udělat obličej ještě starší než ho mám, a to byla fuška. Převleky byly dokonalé, nikdo vůbec nic nezaznamenal.

Pobavilo mě vaše posezení v talk show Jana Krause, kde jste mluvili o jídlech z papíru, že je to pro vás neuvěřitelné. Opravdu jste si nikdy neobjednal? A co vaše rodina?

To víte, že objednal, to je jasný. Ale, že to vypadá otřesně a je to úpadek, na tom trvám. Samozřejmě, že například u fastfoodu jako je pizza na tom tolik nezáleží, ale jíst z porcelánu a příborem, to je úplně jiný zážitek.

Myslíte si, že jídlo objednané domů nemůže být kvalitní?

Já myslím, že estetická stránka je zoufalá a zážitek zrovna tak. Kvalitní život to rozhodně není, jde o to se prostě nažrat.

Co říkáte na trend krabičkových diet?

Ať si každý jí, co se mu chce, mně je to celkem fuk. V podstatě platí to, co jsem řekl o jídlech z papíru. Přijde mi potupné, že si někdo nedokáže nebo nemůže udělat čas na pořádné jídlo. Nese to s sebou spoustu negativních návyků . Jde vlastně o business s lidskou leností. Ale je to tu a zřejmě to tu bude nadobro!

Zdroj: TV Prima

Jaký máte názor na bio potraviny? Lze tomuto označení věřit nebo si myslíte, že na vtipu, že bio zemědělec hnojí v noci, něco je?

Mně je úplně jedno, jestli je něco bio nebo ne, musí to být prostě dobré. Že se bio stalo velice silným marketingovým pojmem je nade vší pochybnost, je to zkrátka dost provařená věc. O tom, jak kdo hnojí nic nevím, že je to ale gigantický kšeft s dotacemi, je jasná zpráva.

Jaké bylinky při vaření používáte nejčastěji?

Ty, které jsou zapotřebí a patří do receptu.

Právě řádí chřipková epidemie, léčíte se spíše lékárenskými přípravky nebo hlasujete pro med s cibulí?

Nerozumím tomu, nejsem lékař.

Autor: Tereza Netolická


Související články