Donuty podle Laďky Něrgešové: Nechte je okorat, budou při smažení držet tvar, radí moderátorka

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Ladka Nergesova
Zdroj: Nextfoto

Laďka Něrgešová je kromě moderátorky také vynikající kuchařkou. Ze všeho nejvíc ale miluje v kuchyni pečení, což už na svých sociálních sítích několikrát dokázala. Tentokrát se podělila o recept na domácí donuty.

Na Velikonoce pekla houstičky, na Vánoce vánočku, na Halloween zase speciální sladké buchty ve tvaru dýně. Nemusí být ale zrovna svátek, aby Něrgešová představila nový recept. I ve všední den si podle ní můžete udělat vynikající donuty.

Recept na koblihy

„Já pro vás mám recept na koblihy. Na takové ty s dírou uprostřed. I když on je to vlastně i recept na normální koblihy,“ vysvětluje moderátorka na začátku videa.

Na přípravu donutů budete potřebovat půlku čerstvého droždí, 60 mililitrů mléka a hrst hladké mouky na zadělání kvásku.

Dále si pak připravte 50 gramů másla, 50 gramů cukru, 2 žloutky, 2 lžíce jogurtu, javorový sirup, sůl, citronovou kůru, vanilkový cukr, rum a 300 gramů hladké mouky.

Všechny tyto ingredience smíchejte v míse a přidejte k nim kvásek, který vám mezitím naběhl. Potom je třeba těsto dobře zpracovat. Něrgešová doporučuje použít robota, jinak vám prý nejspíš upadnou ruce.

Jak na dokonalé donuty?

Těsto po zpracování nechte hodinu odpočívat. Potom z něj vytvořte placku, ze které vykrojíte donuty. Ty nechte nepřikryté odpočívat ještě 15 minut. To, že okorají, je podle Laďky dobře, protože vám pak při smažení budou držet tvar.

Na oleji smažte nejprve donuty z jedné strany pod pokličkou, potom je otočte a dosmažte bez pokličky. A na závěr už jenom zbývá zdobení. Připravte si polevy podle vlastní chuti, nasekané ovoce nebo jedlé třpytky a každému donutu dejte originální vzhled.

Zdroj: Facebook, Jíme to, OnlyU

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články