Lasagne patří i u nás k velmi oblíbeným jídlům. Jejich příprava je ale někdy na dlouho. Je potřeba udělat masovou omáčku, bešamel, nakonec pak všechno zapékat v troubě. Víte ale, že existují i rychlejší verze pokrmu?
Pokud patříte k milovníkům těstovin s rajčatovou omáčkou, možná vás potěší recept na lasagne z pánve. Kromě toho, že ušpiníte mnohem méně nádobí než při vaření klasického receptu, zároveň budete mít pokrm také daleko rychleji hotový.
Lasagne z jedné pánve
Při tvorbě tohoto jídla vůbec nebudete potřebovat troubu. Postačí vám jeden hrnec na uvaření těstovin a vyšší pánev, ideálně wok.
Co se týče surovin, připravte si to, co na klasické lasagne: mleté maso, cibuli, česnek, oregano, bazalku, rajčatový protlak a sýr. Dále budete potřebovat jakékoli těstoviny.
Těstoviny dejte vařit do hrnce s osolenou vodou. Mezitím v pánvi osmahněte cibulku, na ni přidejte maso a po chvíli opékání dejte do pánve také protlak společně s veškerým kořením. Omáčku můžete podle potřeby naředit vodou.
Potom už jen smíchejte se směsí těstoviny z hrnce a vše posypte sýrem, který se roztaví a vytvoří na povrchu krásnou kůrčičku.
Lasagnová polévka
Dalším rychlým receptem pro milovníky lasagní je lasagnová polévka. Je velmi rychle hotová a vaši chuť na dané jídlo rozhodně uspokojí.
Na její přípravu budete potřebovat mleté maso, cibuli, česnek, protlak, hovězí vývar, italské koření, těstoviny na lasagne nalámané na malé kousky, sýr a sůl.
V hrnci nejprve osmahněte cibulku a maso podobně jako v předchozím případě. Směs potom dochuťte česnekem a bylinkami a zalijte rajčatovým protlakem.
Nakonec vše zalijte vývarem a do polévky přidejte nalámané těstoviny. Jakmile budou uvařené, můžete polévku podávat. Na talíři ji nezapomeňte posypat nastrouhaným sýrem.
Zdroj: Mashed, Taste Better From Scratch, The Girl Who Ate Everything
Autor: Šárka Cvrkalová