Módní trend, který využívá odpadky a věci z domácnosti. Lidé z něj doslova šílí

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Moda periny a tasky
Moda periny a tasky

V době šíření koronaviru se lidé snaží co nejvíce trávit čas doma, aby neohrozili své okolí. Vymýšlejí různé způsoby, jak se zabavit a mnohdy se o ně rádi dělí i na sociálních sítích. Posledním trendem je také domácí experimentování s módou, kdy se hlavním pomocníkem stávají peřiny nebo věci, které lze doma běžně najít.

Outfity ze starých tašek

Rozměrné papírové tašky se tváří jako neforemný materiál, ze kterého na první pohled nelze vytvořit nový módní trend. Modelky na sociálních sítích ale berou módu do svých rukou a předvádějí svým sledujícím, že nic není nemožné.

Zdroj: Lily Ermak

Modelky, ale i obyčejní lidé, kteří se jen chtějí pomocí sociálních sítí zabavit, nahrávají fotografie svých originálních výtvorů. Někdy mají tašky přepásané výrazným páskem, jindy s experimentálními šaty sladí celý outfit.

Zdroj: Instagram Jennifer Crawford

Polštářová výzva

Starým taškám předcházela tzv. „polštářová výzva“, která spustila lavinu fotografií, jež se předháněly tím, která bude u sledujících úspěšnější. Sociální sítě tak zaplavily obrázky, ale mnohdy i videa žen i mužů, kteří mají nahé tělo zakryté polštářem. Ten byl opět vyšperkovaný páskem, kabelkou nebo jinou drobností.

Zdroj: Instagram Geri Lopes Biz

Jelikož fantazie některých uživatelů nezná mezí, nezůstalo jen u polštářů. Následovaly peřiny, ze kterých si lidé na fotografiích vytvářeli složité šaty a neváhali se s nimi fotit po celém bytě.

Přidaly se i celebrity

Módní trend se objevil i u několika celebrit. Halle Berry, která je americkou herečkou a modelkou, se této výzvy chopila s noblesou. Použila černý polštář, aby vytvořila elegantní šaty a zkombinovala je s páskem, kloboukem a brýlemi. I když fotka působí stylově, je vidět, že má diváka spíše pobavit.

Zdroj: Halle Berry

Stranou nezůstaly ani české fashion blogerky. Kristýna Třešňáková známa pod přezdívkou Týnuš Třešničková se také pochlubila nádherným snímkem. Z rozměrné peřiny vytvořila rádoby elegantní večerní šaty, které nápaditě doplnila o lodičky a černý pásek.

Zdroj: Týnuš Třešničková

Autor: Eva Marešová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články