Zahradní pomazánka: Spotřebujte v ní to, čeho se vám letos urodilo nejvíc

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Zahradni pomazanka ()
Zdroj: Shutterstock

Jak už název napovídá, zahradní pomazánka je připravena z toho, co se urodilo na zahradě. Já dělám hned několik verzí, protože letošní sezóna byla velmi úspěšná. Na jeden druh pomazánky mám jednoduše až moc surovin.

Základem pomazánky je vždy čerstvá zelenina a k tomu tvaroh nebo čerstvý sýr. Já používám raději tvaroh, a to jak kvůli chuti, tak i proto, že je zdravější.

Je ale na vás, zda chcete zeleninu raději míchat se sýrem a udělat si zahradní pomazánku po svém.

Plná vitamínů

Zahradní pomazánka je skvělým způsobem, jak spotřebovat plodiny ze záhonků a skleníků. Můžete do ní použít ředkvičky, rajčata i papriky, hodí se k ní bazalka, petržel i pažitka.

Jde o zdravý pokrm, kterým po ránu skvěle nastartujete den, pokud si ho namažete například na žitnou housku. Pomazánka se ale hodí také na svačiny či večeře.

Kombinace je jen na vás

Tradičně dělám zahradní pomazánku z paprik a tvarohu. Papriky všech barev nakrájím na malé kostičky, smíchám je s tvarohem, přidám trochu soli a pro hezčí barvu ještě mletou červenou papriku. Někdy dochutím pomazánku pokrájenou cibulí. Je chuťově vynikající a díky barevné kombinaci paprik také skvěle vypadá.

Pokud ale chcete, můžete do pomazánky spotřebovat i ředkvičky či rajčata. I těch se nám letos urodilo velké množství, já je ale upřednostňují na talířku vedle housky, protože by mi pomazánka připadala už moc překombinovaná.

Zahradní pomazánka tak má mnoho verzí a je jen na vás, pro kterou se rozhodnete. Nezapomeňte na talířku dozdobit housku čerstvou bazalkou, petrželkou nebo nasekanou pažitkou. A pak už si jen vychutnejte pokrm plný vitamínů.

Zdroj: Autorský článek

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články