Hodí se do hamburgerů, toustů, ale i ke grilovanému masu nebo do některých salátů. Řeč je o tygří omáčce, která na první pohled může připomínat majonézu. Chuťově se ale výrazně liší.
Omáčka kombinuje sladkokyselou chuť s jemnou ostrostí, která skvěle doplní každé jídlo. Hodí se nejen k trhanému masu nebo kuřecím stripsům, ale dokonce i k mořským plodům. Vynikající je například s krevetami.
Co budete potřebovat
Většinu surovin potřebných na tygří omáčku byste měli najít doma. Pokud se náhodou stane, že tomu tak není, rozhodně je seženete v nejbližším obchodě. Na její přípravu nepotřebujete nic speciálního.
Připravte si majonézu, která tvoří úplný základ omáčky. Dále budete potřebovat zakysanou smetanu, křen, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Co se týče množství, každý by si měl koření přidávat podle své chuti a podle toho, jak moc chce mít omáčku pálivou.
Do burgerů i ke grilování
Samotná příprava omáčky je velmi snadná. Nejprve smíchejte majonézu se zakysanou smetanou. Smetana omáčku zjemní a zahustí. Do směsi pak přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř.
Na struhadle velmi najemno nastrouhejte křen a dejte ho do omáčky spolu s prolisovaným česnekem. Po promíchání omáčku ochutnejte a doplňte to, co vám v ní podle vašeho uvážení chybí.
Takto připravená tygří omáčka se hodí například do hamburgerů s trhaným masem, vynikající je ale také do sendvičů se slaninou a sýrem. Namáčet do ní můžete také hranolky nebo grilované maso.
Zdroj: My Sauce Recipes, Easy Homemade Life, Glorious Recipes
Autor: Šárka Cvrkalová