Overnight ovesná kaše: Připravte si snídani už večer a ráno si vychutnáte dokonalé jídlo

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Overnight ovesna kase
Zdroj: Shutterstock

Někteří lidé ráno nesnídají, protože na to nemají čas. Anebo si vezmou jenom kousek chleba s máslem a zhltnou ho tak rychle, že si ho ani nevychutnají. Existuje ale i lepší způsob, jak posnídat zdravě a v klidu. Čas si ráno můžete ušetřit tím, že si jídlo připravíte už večer.

Overnight ovesná kaše je jídlo, které máte hotové během pár minut. Připravíte si ho navečer a přes noc ho necháte uležet v lednici. A ráno si pochutnáte na vynikající snídani, která dodá vašemu tělu vše, co potřebuje k nastartování do nového dne.

Vyvážená snídaně

Ovesná kaše s ovocem, bílým jogurtem a nějakými těmi semínky je přesně tím, co vaše tělo po ránu potřebuje. Jedná se o vyváženou porci tuků, bílkovin a sacharidů, se kterou si navíc dopřejete i velké množství vitamínů a minerálů.

Uvidíte, že jakmile se naučíte zdravě snídat, změní se vám celý život. Jídlo, které vás do nového dne nakopne, je totiž základem zdravého životního stylu. Naučte se připravovat si overnight ovesné kaše i vy.

Recept na ovesnou kaši

Ovesnou kaši můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte například tu bez mléka, kterou si rádi dají i vegani.

Na její přípravu budete potřebovat 40 gramů ovesných vloček, 80 mililitrů vody, med, 60 gramů jablečného pyré, skořici, vanilkový proteinový puding a lněné semínko a ovoce na ozdobení. Všechny ingredience jednoduše smíchejte a nechte přes noc odpočinout.

Nebo si připravte ovesnou kaši naslano, na kterou budete potřebovat 40 gramů ovesných vloček, 150 mililitrů vody, 50 gramů sýru cottage, cherry rajčata, jarní cibulku, pažitku, sůl a pepř. Opět jen smíchejte vločky s vodou a sýrem a dozdobte vše zeleninou. Ráno vás bude v lednici čekat dokonalé plnohodnotné jídlo.

Zdroj: BBC Good Food, Down Shiftology, Feel Good Foodie

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články