Sladký popcorn si doma připravíte i bez umělých barviv. Jednodušší to být nemůže

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
sladky popcorn
Zdroj: Shutterstock

Když se řekne popcorn, většina z nás si nejspíš vybaví slanou pochutinu, kterou si dáváme v kině. Já na druhou stranu si vybavím dětství a pouť, kde voněl ten sladký. Barevný a lepivý popcorn jsem vždy milovala. A možná i spousta z vás by mu dala přednost před tím slaným.

Sladký popcorn se dá v několika verzích připravit velmi snadno i doma. Nepotřebujete k tomu vlastně žádné speciální suroviny, většinou jsou to věci, které koupíte v běžném obchodě. Podívejte se, jak na to.

Sladký karamelový popcorn

Úplně základní sladký popcorn je ten karamelový, kdy pouze ke klasickému nesolenému popcornu přidáte směs z másla a cukru. Potřebovat budete popcorn z obchodu, dejte si ale pozor, aby byl zcela bez příchutě.

Dále si připravte máslo, cukr a trochu mléka. Nejprve popcorn zpracujte v mikrovlnce tak, jak jste zvyklí. Pokud ji nemáte, můžete ho nasypat do pánve a nechat ho praskat pod pokličkou.

V hrnci si mezitím rozpusťte cukr v troše mléka a zahustěte a zjemněte ho máslem. Je třeba dát si dobrý pozor, aby se vám karamel nepřipálil. Popcorn pak rozprostřete na pekáč, polijte ho karamelem a dejte zapéct na 15 minut. Každých 5 minut ho promíchejte, aby se nespálil.

Jahodový popcorn

Pokud si chcete připravit voňavý sladký popcorn s nějakou příchutí, třeba jahodovou, budete opět potřebovat balíček nesoleného popcornu, sušené jahody, cukr a kokosový olej. Jahody dejte do mixéru a rozmixujte je na jahodový prášek.

V pánvi si rozehřejte kokosový olej a dejte do něj nepopraskaný popcorn. Zakryjte pánev poklicí a nechte zrnka pukat. Pak k nim přidejte jahodový prášek a vše jednoduše pořádně zamíchejte. Nakonec popcorn oslaďte a máte hotovo. Jednodušší to už být nemůže.

V případě, že dostanete chuť na popcorn jablečný, banánový, nebo jakýkoli jiný, postup je vždy stejný, liší se jen v tom, jaké ovoce využijete. Samozřejmě se jich dá také nakombinovat více a popcorn tak vytvořit několikabarevný. Zvládnete tak doma hned několik druhů, aniž byste museli používat umělá barviva.

Zdroj: Vega Recepten, Cook, Eat, Go, Crayons & Cravings, The Darling Apron

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články