OnlyU
  • Celebrity
    • Rozhovor
  • Film
  • Vztahy
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Vaříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Rady a nápady
  • Horoskopy
  • Pomáháme
  • fb

OnlyU

  • Celebrity
    • Rozhovor
  • Film
  • Vztahy
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Vaříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Rady a nápady
  • Horoskopy
  • Pomáháme
  • fb

Fermentace

Fermentace nebo kvašení je metabolický proces, při kterém díky mikroorganismům a jejich enzymům vznikají z organických látek látky chudší.

Fermentace má velký význam v potravinářství. V potravinářství se využívá kvašení alkoholové, octové, mléčné, kvašení těsta, piva, vína jogurtu a sýra atd.

Kvašení může probíhat bez přístupu kyslíku (tj. anaerobní) a nebo s přístupem kyslíku (tj. aerobní).

  • ZajímavostiZdraví

    Kombucha: Nápoj starý dva tisíce let si můžeme vyrobit i doma

    od Šárka Blahoňovská 19. 7. 2020
    19. 7. 2020 2 minuty čtení

    Kombucha je mírně netradiční čajový nápoj. Nepřekvapí vás tak, že má své kořeny právě v orientální Číně. Netradiční je svým způsobem přípravy, nejedná se totiž o běžný vyluhovaný…

Načíst více článků
x
Zavřít
Sledujte nás na  fb
  • Kontakty
  • Všeobecné podmínky užití
|

© OnlyU Group s.r.o.

OnlyU
  • Celebrity
    • Rozhovor
  • Film
  • Vztahy
  • Zajímavosti
    • Aktuálně
    • Zvířata
    • Osobnosti
    • Historie
    • Krimi
  • Životní styl
    • Rodičovství
    • Krása
    • Móda
    • Volný čas
    • Zdraví
    • Psychologie
    • Bydlení
    • Tvoříme
    • Vaříme
    • Domov
    • Zahrada
    • Rady a nápady
  • Horoskopy
  • Pomáháme
  • fb
© OnlyU Group s.r.o.