Geniální tip na ušetření času i místa v chladničce. Odteď budete mít vše vždy po ruce

od Nikola Jaroschová
2 minuty čtení
Lednice
Zdroj: Shutterstock

Někdy máme mrazák úplně prázdný a litujeme toho, protože nám třeba není dobře a nechce se nám do obchodu. Jindy zase nakoupíme potravin příliš a nemohou se nám tam vejít. A pak je tu také spousta práce s každodenní přípravou jídla… Australanka Kirsty se nedávno podělila o tip, který pomůže v domácnosti každému.

Kirsty se stará o velkou rodinu. Proto nemá každý den hodiny času na to, aby vymýšlela, co bude vařit, nakupovala a pak to ještě složitě připravovala. Má na to ale jednoduchý tip: Vše si připraví dopředu.

Už o víkendu si připraví jídelníček na celý týden a podle toho v pondělí nakoupí. A pak už jenom chytře využije čas, aby si co nejvíce věcí udělala dopředu. Její rady možná pomohou i vám.

Zelenina na celý týden

Kirsty dobře ví, že základem zdravého jídla je zelenina. Proto se snaží ji na jídelníček zařadit každý den. Ať už jako přílohu, nebo například do omáčky či salátu. Jakmile v pondělí nakoupí, doma zeleninu nakrájí a uloží do plastových pytlíků na zip.

Ty potom popíše omyvatelným fixem a v den přípravy jídla je jednoduše hodí na pánev a za pět minut má hotovo. Ať už dělá špagety carbonara a rozmrazuje cibulku, nebo přihazuje mraženou petržel do polévky, ušetří si tím hromadu času.

Mnoho lidí, se kterými se o tento tip podělila, jí poděkovalo. Uznali, že krájení zeleniny jim v kuchyni opravdu zabírá nejvíce času. Celá řada fanoušků ale nesouhlasila, protože podle nich je zelenina z mrazáku příliš rozplizlá a rozmočená.

To podle Kirsty ale v případě, že pak se zeleninou dále pracujete, vůbec nevadí. Při přípravě rajčatové polévky se alespoň rozmačkané kousky rajčat rozvaří rychleji. Záleží tedy na tom, co chcete k jídlu připravovat.

Maso jedině na plátky

Další maminka od rodiny se podělila s tipem, jak se dá ušetřit místo v mrazáku, a přitom mít vždy po ruce nějaké maso. Ráda prý nakupuje ve slevách, což asi zná každá žena, která má doma rodinu.

Uživatelka Facebooku prozradila, že mleté maso dává do uzavíratelných plastových pytlíků a pomocí válečku na těsto ho rozválí tak, aby pak v mrazáku zabíralo co nejméně místa.

A stejně tak se to dá dělat i s kuřecím. Nakrájíte ho na plátky, ty pomocí válečku co nejvíce rozplácnete, nebo si rovnou naklepete maso na řízky. V takové formě vám zásoby zaberou v mrazáku místa jen minimum.

Pečivo jen po dvou plátcích

V komentářích u těchto příspěvků se objevuje celá řada děkovných zpráv, mimo jiné se ale každý snaží podělit o nějaký tip, a lidé proto přidávají další a další rady. A celá řada z nich se týká mražení pečiva.

Málokomu se chce každé ráno pro čerstvý chléb. Hodně lidí proto říká, že má v mrazáku chleba uložený v pytlíku po dvou krajíčcích. Každý večer pak stačí jeden pytlík vytáhnout a do rána chléb rozmrzne a je jako čerstvý.

Pokud jste ani jeden z výše zmíněných tipů ještě nevyzkoušeli, věřte tomu, že vám pomůže více, než si možná myslíte. Ušetříte si nejen čas, ale také místo v ledničce a mrazáku a budete mít přes den třeba také chvilku jenom pro sebe.

Zdroj: Facebook, TikTok, dailymail.co.uk
Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články