Komerční sdělení

Vaříme ve velkém: S profesionální fritézou

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Fritovani
Zdroj: mad_production / Adobestock.com

Vařit pro rodinu zvládáte levou zadní, ale nyní stojíte před úkolem jiných rozměrů. Čeká vás příprava jídla pro velkou skupinu lidí a vy si neumíte ani představit, jak stihnete vše připravit a naservírovat včas, při ideální teplotě. Trik je v profesionálním vybavení. Žádný šéfkuchař by neosmažil desítky řízků na dvou pánvích tak, aby žádný nestihl vystydnout. Profesionální fritéza vám ušetří čas i nervy a je nejsnazší cestou k cíli.

Smažte o sto šest, bez starostí a rizik

Profesionální fritéza představuje v kuchyni nejdůležitějšího hráče při smažení, a to od masa přes zeleninu až po sladkosti. Stačí vám olej, suroviny a vše ostatní si fritéza vezme za své. Profi fritézy se pyšní velkým objemem, díky kterému můžete naráz připravovat velké množství jídla, a ušetříte si tak čas. Mimo to má i další výhody, které při vaření ve velkém oceníte.

  1. Rychlejší smažení: Profesionální fritézy potřebují na zahřátí jen pár minut a udržují si konstantní teplotu, čímž se smažení potravin stává rychlejším a efektivnějším.

  2. Lepší chuť: Profi fritézy mají na svědomí křupavější a rovnoměrněji osmažené potraviny. Díky konstantní teplotě a nepřepalování oleje se smažené potraviny méně vysušují a zachovávají si svou chuť a šťavnatost.

  3. Lepší regulace teploty: Profesionální fritézy nabízejí pokročilé funkce pro regulaci teploty, což umožňuje přesné nastavení podmínek smažení pro konkrétní potraviny a pokrmy.

  4. Snadné čištění: Hlavním materiálem je u profesionálních fritéz nerezová ocel, která se snadno čistí. Většina modelů má také vyjímatelné nádoby na olej, což usnadňuje údržbu – stačí je jednoduše vložit do myčky.

  5. Dlouhá životnost: Profesionální fritézy jsou vyrobeny z robustních materiálů a jsou konstruovány pro intenzivní používání, takže vydrží déle než běžné domácí fritézy.

  6. Bezpečnost: Profesionální fritézy jsou vybaveny bezpečnostními prvky, jako je termostat s automatickým vypnutím a ochrana proti přehřátí, které zajišťují bezpečný provoz.

Recept na sladké pohlazení

Ve fritéze se dá připravit opravdu ledacos, zkuste například nevšední smažený ananas s karamelovou omáčkou. Ten můžete podávat jako dezert, svačinu nebo speciální slavnostní pokrm. Místo ananasu můžete smažit i jiné druhy ovoce, jako je mango, banán nebo jablko. Podle svého si můžete upravit i karamelovou omáčku a okořenit ji vanilkou, kardamomem nebo chilli.

Ingredience:

  • 1 zralý ananas

  • cukr

  • skořice

  • olej na smažení

Na karamelovou omáčku:

  • 100 g cukru

  • 50 g másla

  • 100 ml smetany na vaření

  • 1 lžíce rumu (volitelně)

Postup:

  1. Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.

  2. V misce smícháme cukr a skořici.

  3. Plátky ananasu obalíme v cukrovoskořicové směsi.

  4. Fritézu rozpálíme na 180 °C.

  5. Plátky ananasu smažíme dozlatova.

  6. Mezitím si uděláme karamelovou omáčku: V hrnci rozpustíme cukr.

  7. Přidáme máslo a necháme ho rozpustit.

  8. Za stálého míchání přilijeme smetanu a rum.

  9. Omáčku vaříme do zhoustnutí.

  10. Smažený ananas servírujeme politý karamelovou omáčkou.

Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články