Vařit pro rodinu zvládáte levou zadní, ale nyní stojíte před úkolem jiných rozměrů. Čeká vás příprava jídla pro velkou skupinu lidí a vy si neumíte ani představit, jak stihnete vše připravit a naservírovat včas, při ideální teplotě. Trik je v profesionálním vybavení. Žádný šéfkuchař by neosmažil desítky řízků na dvou pánvích tak, aby žádný nestihl vystydnout. Profesionální fritéza vám ušetří čas i nervy a je nejsnazší cestou k cíli.
Smažte o sto šest, bez starostí a rizik
Profesionální fritéza představuje v kuchyni nejdůležitějšího hráče při smažení, a to od masa přes zeleninu až po sladkosti. Stačí vám olej, suroviny a vše ostatní si fritéza vezme za své. Profi fritézy se pyšní velkým objemem, díky kterému můžete naráz připravovat velké množství jídla, a ušetříte si tak čas. Mimo to má i další výhody, které při vaření ve velkém oceníte.
-
Rychlejší smažení: Profesionální fritézy potřebují na zahřátí jen pár minut a udržují si konstantní teplotu, čímž se smažení potravin stává rychlejším a efektivnějším.
-
Lepší chuť: Profi fritézy mají na svědomí křupavější a rovnoměrněji osmažené potraviny. Díky konstantní teplotě a nepřepalování oleje se smažené potraviny méně vysušují a zachovávají si svou chuť a šťavnatost.
-
Lepší regulace teploty: Profesionální fritézy nabízejí pokročilé funkce pro regulaci teploty, což umožňuje přesné nastavení podmínek smažení pro konkrétní potraviny a pokrmy.
-
Snadné čištění: Hlavním materiálem je u profesionálních fritéz nerezová ocel, která se snadno čistí. Většina modelů má také vyjímatelné nádoby na olej, což usnadňuje údržbu – stačí je jednoduše vložit do myčky.
-
Dlouhá životnost: Profesionální fritézy jsou vyrobeny z robustních materiálů a jsou konstruovány pro intenzivní používání, takže vydrží déle než běžné domácí fritézy.
-
Bezpečnost: Profesionální fritézy jsou vybaveny bezpečnostními prvky, jako je termostat s automatickým vypnutím a ochrana proti přehřátí, které zajišťují bezpečný provoz.
Recept na sladké pohlazení
Ve fritéze se dá připravit opravdu ledacos, zkuste například nevšední smažený ananas s karamelovou omáčkou. Ten můžete podávat jako dezert, svačinu nebo speciální slavnostní pokrm. Místo ananasu můžete smažit i jiné druhy ovoce, jako je mango, banán nebo jablko. Podle svého si můžete upravit i karamelovou omáčku a okořenit ji vanilkou, kardamomem nebo chilli.
Ingredience:
-
1 zralý ananas
-
cukr
-
skořice
-
olej na smažení
Na karamelovou omáčku:
-
100 g cukru
-
50 g másla
-
100 ml smetany na vaření
-
1 lžíce rumu (volitelně)
Postup:
-
Ananas oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.
-
V misce smícháme cukr a skořici.
-
Plátky ananasu obalíme v cukrovoskořicové směsi.
-
Fritézu rozpálíme na 180 °C.
-
Plátky ananasu smažíme dozlatova.
-
Mezitím si uděláme karamelovou omáčku: V hrnci rozpustíme cukr.
-
Přidáme máslo a necháme ho rozpustit.
-
Za stálého míchání přilijeme smetanu a rum.
-
Omáčku vaříme do zhoustnutí.
-
Smažený ananas servírujeme politý karamelovou omáčkou.
Veronika Decsy
Copywriter
Copywriterka s přesahem do SEO, která se psaním živí od roku 2017. Dokáže se vcítit do potřeb klienta a tvoří věcné a poutavé texty. Některé z nich můžete najít například na portálu produktvdetailu.cz.