Šéfkuchařku Kamu přitáhla houbařská sezóna zpátky do Čech. Na síti se pochlubila svými úlovky

od Denisa Weisová
2 minuty čtení
kamila rundusova
Zdroj: Nextfoto

Kdo se celé léto těší na houbařskou sezónu, může už do lesa vyrazit. To potvrdí i známá šéfkuchařka Kamu, která na svém instagramu zveřejnila fotku a video z výletu na Šumavu. Není totiž nad domácí jídlo z čerstvě nasbíraných hub.


„Sbíráme divoké lesní houby a bobule. To je něco, co jsme v České republice dělali už od dob, kdy jsme byli děti. Je to velikou součástí naší kultury a hrozně jsem se těšila domů na konci léta, protože to je nejlepší čas na sběr. V našich nádherných lesích, naší všemocné džungli. V podstatě taková meditace. Zbožňuju tu vůni, ty zvuky a všechny druhy pokladů, co můžeme v lese nalézt. Brusinky, borůvky a všechny možné divoké houby, které chutnají úžasně, “ můžeme číst v popisku videa.

Vaří ve všech koutech světa

Kamu, celým jménem Kamila Rundusová, se v Česku ukázala po hodně dlouhé době. Většinu času totiž tráví cestováním po světě, kde čerpá inspiraci pro svoje knihy.

Doposud vydala knihy tři. Nejbarevnější Mexiko, Nejbarevnější kuchařka a Jak si uvařit vesMÍR. Také natočila dvě série cestopisného dokumentárního seriálu zabývajícího se vařením – Kamu ve Vietnamu a Kamu v Mexiku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený KAMU (@chefkamu)

Procestovala už ohromné množství zemí jako například Austrálie, Peru, Čína nebo Thajsko. Všude zároveň nabírala zkušenosti s vařením, aby je později mohla zužitkovat ve svých knihách.

Například konec minulého i začátek letošního roku strávila kuchařka na Kostarice, kde si na pláži otevřela stánek se zmrzlinou. Podnik se jmenuje Gelato Mágico, což znamená v překladu Kouzelná zmrzlina. Veškerá zmrzlina, kterou vyrábí, je veganská a vyrobena z bio ingrediencí a ovoce.

Nezbývá než doufat, že v Česku nasbírané houby použije jinak než k přípravě zmrzliny. To by asi zase takový kulinářský zážitek nebyl.

Utajená svatba ve Vegas

Partnerem nejen pro byznys, ale i pro život, jí je přítel Robi Chad. Není tomu tak dávno, kdy slavná kuchařka přiznala tajnou svatbu právě s Robim, která měla proběhnout v Las Vegas. Společné prodávání zmrzliny jim asi svědčí a opravdu je sblížilo.

Zdroje: Instagram, Expres

Autor: Denisa Weisová


Sdílet článek:Share on Facebook
Facebook

Související články