Pusinky Standy Hložka: Laskomina plná cukru, kterou lze ozvláštnit i kokosem

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
stanislav hlozek
Zdroj: Nexfoto

Zpěvák Stanislav Hložek se v posledních dnech cítí plný sil a váží si každé pracovní nabídky. Nedávno se dokonce objevil v show Leoše Mareše Staré pecky. Podle serveru Super se prý rozhodně zpěvák do důchodu nechystá. Má stále plno energie, a to nejen na svou práci. Energii si vybíjí i v kuchyni.

„Věkově jsou tady v podstatě moji vrstevníci, všechny moje písničky znají. Už jsem prostě ve věku, kdy jezdím na vystoupení pro seniory. Ne, to si dělám legraci,“ zasmál se nedávno při vystoupení v domově seniorů.

Dodal, že on sám se ještě rozhodně necítí být ve věku, kdy by měl jenom odpočívat. Je toho ještě hodně, co by chtěl ve svém kariérním životě stihnout. K tomu všemu se ale snaží zvládat i jiné věci a rád tráví čas i v kuchyni.

Kolem Vánoc mnoho celebrit peče, obvykle jsou to ale spíše ženy, kdo se chlubí se svými recepty. Hložek nicméně přípravu cukroví miluje, a Blesku se tak pochlubil například s tím, že jednou z jeho oblíbených sladkostí jsou sněhové pusinky.

Pusinky podle Standy Hložka

Na sněhové pusinky podle Standy Hložka budete potřebovat 4 bílky, 70 gramů krupicového cukru a 240 gramů moučkového cukru. Ačkoli je tohle cukroví doslova samý cukr, zpěvák ho miluje, a pokud jste ho doma ještě nedělali, zamilujete si ho i vy.

Nejprve vyšlehejte bílky, aby byly tuhé. Může to trvat i několik minut. Poté za stálého šlehání postupně přidávejte krupicový cukr. Nakonec vmíchejte cukr moučkový a celou směs šlehejte nad párou, dokud nebude lesklá. Hmotou pak naplňte zdobicí sáček a na máslem vymazaný plech vytlačte pusinky.

Hložek radí, že pokud nechcete používat sáček na zdobení, dají se z hmoty i pomocí lžíce vykrajovat na plech hrudky. Chutnat budou stejně, pouze nebudou mít tak dokonalý tvar. Mezi jinými druhy cukroví budou ale i tak jistě vypadat skvěle.

Pusinky se pečou při 100–150 °C asi 15 minut. Poté se trouba nechá pouze na 50 °C a pusinky se ještě 10 minut suší. Standa Hložek někdy do pusinek přidává i strouhaný kokos na ozvláštnění, není to ale nutností, záleží na chuti každého z vás.

Zdroj: Blesk, Super, Prima Ženy 

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články