Mazanec podle Moniky Absolonové: Snadný sváteční pokrm, který zvládne každý

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Monika Absolonova
Zdroj: Profimedia

Monika Absolonová v nedávné době čelila problémům, kvůli kterým dokonce musela komunikovat se svým právníkem. Někdo totiž v reklamě využil bez povolení její hlas. Zpěvačka tak kromě své náročné profese řešila ještě tyto komplikace. Kromě toho všeho je také maminkou od rodiny a i přes veškeré vytížení nesmí zapomínat na to, že se blíží Velikonoce.

Má v poslední době starostí až nad hlavu. Své dva syny se snaží vychovávat tak, aby se od showbyznysu ještě nějaký ten rok drželi raději dál. Uvědomuje si totiž, jak je profese náročná a také že je spojena s mnoha riziky.

Zneužití jejího hlasu je jedním z nich. „Já vůbec teď nevím, co mám dělat, tak jsem to poslala právníkovi. To opravdu jako umělá inteligence, jako že zneužijou Móňu?“ uvedla letos v lednu, kdy se o problému začalo mluvit.

Velikonoční tradice

Jelikož má dva malé chlapce ve věku osmi a pěti let, Velikonoce jako každá maminka dětí prožívá. Pravděpodobně ji na sváteční pondělí kluci vyšlehají, možná pak budou chodit po dalších domech a koledovat.

Jednou z tradic, kterou Monika dodržuje, je také pečení mazance. Na tom není nic složitého a ona se už dříve podělila na sociálních sítích s receptem. Vyzkoušejte si letos sváteční pečivo udělat podle slavné zpěvačky.

Mazanec podle Moniky Absolonové

Na dva mazance budete potřebovat půl litru plnotučného mléka, 2 kostky droždí, 265 gramů cukru, 250 gramů másla, 6 vajec, sůl, 1 kilogram polohrubé mouky, 2 sáčky vanilkového cukru, nastrouhanou kůru z citronu, balení celých mandlí, balení plátků mandlí, balení rozinek, rum a muškátový oříšek.

V míse smíchejte mouku, cukr a vanilkový cukr. Rozdrobte do směsi droží a přidejte teplé mléko. Jakmile vzejde kvásek, přidejte muškátový oříšek, máslo, rum, rozinky, kůru z citronu, celé mandle a vše vypracujte v pevné těsto.

Potom nechte těsto kynout, po hodině z něj vytvořte dva bochníky a ty posypte plátky mandlí. Mazance se pak pečou na 160 °C asi hodinu a půl. Nakonec je posypte moučkovým cukrem a můžete si je vychutnat třeba s teplým kakaem.

Zdroj: Lifee, Extra, Super

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články