Martin Ručinský a Petr Nedvěd si otevřeli restauraci. Vaří v ní vítěz MasterChefa

od Markéta Krejčí
2 minuty čtení
nedved rucinsky
Zdroj: Profimedia

Nejen světově úspěšní hokejisté, ale také pěkní podnikavci. Tak by se dali charakterizovat Martin Ručinský a Petr Nedvěd. Oba totiž spojili síly a vrhli se do podnikání  v gastronomii. O tom, kdo jim v hospodě vaří a jací jsou jejich návštěvníci, promluvili oba hokejisté pro iSport.cz.


Martin Ručinský nebo také Růča byl do roku 2015 aktivním hokejovým útočníkem. Mezi jeho největší úspěchy patří olympijské zlato z Nagana, bronz z Turína a tři zlaté medaile z mistrovství světa.

Petr Nedvěd už jako mladík toužil prorazit ve světovém hokeji a rozhodl se kvůli tomu emigrovat z Československa. Nápad mu vyšel a on si během téměř třicetileté kariéry zahrál například za New York Rangers či Pittsburgh Penguins.

Hokejisté jako restauratéři

Oba kamarády a sportovní kolegy nyní spojilo podnikání. Společně si totiž otevřeli restauraci v centru Prahy, kousek od Staroměstského náměstí.

Oba si přirozeně nemůžou svůj podnik vynachválit. „Je to příjemnější v tom, že vím, co dostanu. Mám rád náš personál, jsou to vynikající lidi a já tady strašně rád trávím čas. Ani nemám důvod chodit někam jinam,“ řekl Ručinský v rozhovoru pro deník iSport.

Vaří zde vítěz MasterChefa

Tím personálem má zřejmě na mysli kuchaře Erika Hlaváčka a Jiřího Halamka. Právě druhý jmenovaný se chlubí titulem vítěze druhé řady televizní soutěže MasterChef, která se vysílala v roce 2016.

Ačkoliv se restaurace nachází v lokalitě, která se zahraničními turisty jen hemží, cílovými zákazníky ale nejsou. „Plánovali jsme takovou restauraci, kde bude dobré pivo, výborné jídlo a příjemná atmosféra, budou do ní chodit hlavně Češi a naši kamarádi,“ vysvětlil deníku hokejový útočník. A to se jim zřejmě daří.

Hostů mají dostatek

Zajímavé je, že si slavní sportovci nepostavili reklamu na svých známých jménech. V hospodě tak zákazníci nenajdou žádné vystavené dresy ani trofeje. I přesto si nemohou na stěžovat na nezájem či na málo návštěvníků.

„Spíš to funguje na bázi, že když tady někomu chutná pivo nebo jídlo, pošle to dál. Těší nás, že lidi přijdou znovu, i víckrát do týdne,“ pochlubil se iSportu Ručinský. Vypadá to, že lidi chodí opravdu za kvalitou, a nikoliv jen za slavným jménem.

Zdroj: Ahaonline.cz, Isport.blesk.cz

Autor: Markéta Mladá


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články