Lukáš Hejlík peníze na auto projedl. V restauracích dává obrovská dýška

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Lukas Hejlik
Zdroj: Profimedia

Lukáš Hejlík se proslavil nejen jako herec, ale také jako člověk, který se hodně zajímá o gastronomii. Na svých sociálních sítích velmi často sdílí své poznatky z nejrůznějších restaurací a je také autorem takzvané gastromapy. Jaký je obecně jeho názor na české restaurace?

Za jídlo podle svých slov utratí i 50 000 měsíčně. Do restaurací chodí někdy i několikrát za den. Jeho největší závislostí je káva, které vypije až čtyři hrnečky denně. Zároveň se prý snaží dávat vždy minimálně 10% spropitné.

Peníze na auto projedl

Zálibu v jídle má Lukáš Hejlík už mnoho let. V roce 2019 přiznal, že kdyby šetřil, mohl mít dávno na nové auto. On se ale rozhodl peníze raději investovat do dobrého jídla.

„Poslední dva roky jezdím zásadní dálky vlakem, hlavně Praha – Brno, Praha – Olomouc – Ostrava, Ostrava – Brno, mám auto v Čechách a na Moravě, tam přestupuju. A v poslední době hledám přes instagram řidiče, a to funguje zatím super,“ uvedl tehdy.

V Brně si pochutná vždy

Hejlík má mnoho oblíbených podniků. Konkrétně v Brně se prý najedl dobře vždy, chybí mu tu ale typicky česká kuchyně. Ačkoli si pochutná i na jiných jídlech, je rád, když má možnost vrátit se k naší staré dobré klasice.

„Jižní Morava ovšem určitě patří k mým oblíbeným už jenom proto, že tam velmi často hraju, ať už v Mikulově, Břeclavi, Hustopečích, Vyškově a samozřejmě v Brně, které je naší vlajkovou lodí, naše představení v Redutě jsou vždycky super,“ řekl loni v rozhovoru pro iDNES.

Hejlík nerad kritizuje. Většinu podniků na svých sociálních sítích chválí, možná je to podle jeho slov ale jednoduše tím, že mu skutečně všechno chutná. Někdy na něj lidé prý upírají nechápavé pohledy, když dává vysoká dýška. On si ale české gastronomie cení, a proto se nebojí do ní investovat.

Zdroj: Forbes, Apetit, Gastromapa, Blesk, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články