Karel Gott si nechával vozit jídlo od svého oblíbeného šéfkuchaře. Vařil v legendární restauraci ve Vodičkově ulici

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Karel Gott
Zdroj: Profimedia

Karel Gott byl velkým gurmánem a dokud mu to jeho zdravotní stav dovolil, rád si dopřával dobrá jídla. A v tomto ohledu nedal dopustit na svého oblíbeného šéfkuchaře Vladimíra Suchého.

O tom, že Karel Gott miloval pálivá jídla, jsme vás již informovali a přidali jsme i recept na jeho oblíbený guláš.

Slavná restaurace ve Vodičkově ulici

Kdo ale o Gottově gurmánských chutích věděl po manželce Ivaně nejvíce, je jeho dlouholetý přítel a vyhlášený kuchař Vladimír Suchý.

Ten vlastní čínskou restauraci U Koruny v Hostivicích, která je hojně navštěvována mnoha známými osobnostmi. Zavítali sem například Miloš Forman, Jiří Suchý, nebo dokonce i prezident Václav Havel.

Než si však Suchý otevřel svou vlastní restauraci, pracoval v Praze a zde se také s Gottem seznámil.

„S Karlem jsme byli přátelé už od dob, kdy jsem vařil v čínské restauraci na Vodičkově ulici,“ vysvětlil pro deník Blesk šéfkuchař, jak se se zpěvákem seznámili.

Mimochodem se jedná o tu samou restauraci, kterou diváci mohli vidět ve druhé řadě minisérie Iveta.

Jídlo si od něj nechával vozit

Když si poté Suchý otevřel restauraci v Hostivicích, Gott jej pravidelně navštěvoval, a nechával si jeho jídla dokonce i vozit. „Měl moc rád pálivé. (…) Vyhýbal se však česneku,“ prozradil šéfkuchař.

Česnek prý vynechával kvůli následným schůzkám. Ale pálivá jídla si dopřával velmi rád. Dokonce jednou vyzkoušel pravé pálivé kung-pao tak, jak jej dělají v Číně.

„Karel bojoval… ale dojedl! No, a protože věděl, jak to dělají v Číně, dal si ještě tradiční ostrokyselou polévku, která ho zachránila. V té je totiž škrob, kterým se to spláchne a člověka po extra pálivém uchrání od problémů,“ vzpomíná Suchý na vtipnou příhodu.

A že jich za ta léta, co je s Gottem pojilo přátelství, měl mnoho. O další se podělil v rozhovoru pro iDNES.

„Měl nejraději šuei-ču-žou a sečuánské maso. Vždycky přišel, vzal si jídelní lístek a já mu povídám: Karle, proč si bereš jídelníček? A on: Víš, já jen, aby to vypadalo, že si něco vybírám, abych dodržel to dekórum,“ uvedl Suchý se smíchem.

Zdroj: Blesk, iDNES

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články