Cheesecake nikdy nedělejte ze sušenek, radí Josef Maršálek. Sám peče koláč ve vodní lázni

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Josef Marsalek
Zdroj: Nextfoto

Mnoho z vás už doma možná někdy zkoušelo dělat cheesecake. A přiznejte se, kdo jste jako základ korpusu použili sušenky? Podle slavného českého pekaře Josefa Maršálka je to rozhodně špatně a my vám teď prozradíme proč.

Josef Maršálek už nějaký ten cheesecake ve svém životě udělal. Použít sušenky jako základ na korpus je podle něj ale největší možný prohřešek. Dort je pak mastný a nechutná dobře.

V troubě za 10 minut

Pokud budete připravovat cheesecake podle Josefa Maršálka, už za 10 minut ho budete mít v troubě a jen budete čekat na výsledek, píše server Top Recepty. Jeho verze dezertu je velmi snadná, a to i přesto, že korpus nebudete dělat ze sušenek.

Na přípravu korpusu si připravte 100 gramů celozrnné mouky, 70 gramů másla, 70 gramů třtinového cukru, 2 gramy skořice, 1 gram soli a 1 gram jedlé sody. Náplň vyrobíte ze 750 gramů tvarohu, 300 gramů zakysané smetany, 1 vanilkového lusku, 70 gramů javorového sirupu, 70 gramů třtinového cukru, 5 vajec a 2 velkých banánů.

Nakonec už jenom na zdobení připravte 3 banány a 50 gramů javorového sirupu. Mouku, třtinový cukr, sůl, sodu a kousky vychlazeného másla dejte do mísy a vypracujte křehké těsto. To vložte do formy vyložené pečicím papírem a dejte péct do trouby na 170 °C zhruba na 10 minut.

Snadná příprava náplně

Co se týče náplně, všechny ingredience na ni jednoduše dejte do mixéru a spojte v hustou kaši. Než náplň nalijete do formy s korpusem, obalte ji alobalem. Bude se péct ve vodní lázni.

Do vyššího plechu pak nalijte zhruba 2 centimetry vody, v průběhu pečení ji pak dolévejte, nesmí se zcela vypařit. Plech i s formou umístěte do trouby předehřáté na 150 °C.

Cheesecake se peče zhruba 45 minut. Jakmile je hotový, zdobí se nakrájeným banánem a polévá javorovým sirupem. Takto připravený ho můžete servírovat jako dezert po obědě, hodí se skvěle ke kávě i k čaji.

Zdroj: Top Recepty, Jíme to

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články