Herec Petr Buchta neustále v ohrožení

od Nikola Jaroschová
< 1 minuta čtení
Petr Buchta
Petr Buchta

Ačkoli herci většinou příliš společného se svou rolí nemívají, Petr Buchta (35) je stejně jako jeho postava Indy v seriálu “Po hlavě” pořádný smolař. O jeho neustálé smůle, kdy bývá často téměř v ohrožení života, svědčí fakt, že už dvakrát ho z natáčení odváželi rovnou na operační sál.

První komplikaci zažil v Lotyšsku při natáčení historického dramatu Rok před válkou. V nejméně příhodné chvíli přímo na place v ostré klapce uklouzl na dlažbě a natřikrát si zlomil nohu v kotníku. „To byl fakt pech, protože jsme byli v polovině natáčení,“ vzpomíná herec, který tehdy uvízl na čtyři dny v nemocnici v Rize.

Přerušené natáčení

Zpátky domů do České republiky se dostával složitě jen díky pomoci produkce filmu, která byla ochotná zajistit převoz a zaplatit soukromého dopravce a také kamaráda, herce Filipa Kaňkovského (34), který má s podobným zraněním vlastní zkušenosti. Následovala náročný operace kotníku a vinou hercova úrazu se muselo natáčení přerušit na celý rok.

Zánět slepého střeva při natáčení

Tím však Petra smůla bohužel zdaleka neopustila. Další průšvih na place ho čekal při natáčení televizního seriálu Po hlavě. „Po jednom celodenním natáčení, během kterého jsem se celou dobu kroutil jak striptérka u tyče a myslel si, že mám střevní chřipajznu nebo jsem něco špatnýho snědl, mi nakonec večer na poslední chvíli vytáhli akutní slepák,“ svěřil se pobaveně herec. „Naštěstí se slepák ozval až poslední den před týdenní pauzou v natáčení, takže po týdnu jsem do toho zase skočil.“. Že mu to ale v seriálu hraje na jedničku, se můžete na vlastní oči přesvědčit každé pondělí ve 20.15 hodin na Prima Cool, kdy se seriál Po hlavě vysílá.

Autor: Filip Mladý


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články