Toskánské pomazánky: Zkuste 2 originální druhy, jež vás překvapí kombinacemi chutí

od Šárka Cvrkalová
< 1 minuta čtení
Toskanska pomazanka
Zdroj: Shutterstock

Toskánské pomazánky jsou lehké, krémové a chuťově se nepodobají ničemu, co znáte z klasických českých pomazánek. Pokud chcete své hosty překvapit originální chutí, připravte jim jednu ze dvou verzí, které si okamžitě zamilují.

Obě pomazánky jsou bezmasé, jsou tak vhodné i pro vegetariány. Jsou plné chutí a není třeba potom už chlebíčky zdobit ničím dalším. Naopak byste tím jen přebili originální chuť pokrmu.

Sýrová pomazánka s paprikou

Na přípravu první pomazánky budete potřebovat 200 gramů čerstvého sýru, nakrájenou červenou papriku, čtvrt hrnku pokrájených zelených oliv, čtvrt hrnku pokrájených artyčoků a trochu černého pepře.

Všechny ingredience jednoduše smíchejte dohromady. Pomazánka se málokdy solí, díky tomu více vynikne sladká chuť červené papriky.

Pokud ji chcete mít ostřejší, můžete do ní přidat i chilli papričku.

V některých případech se pomazánka dělá z tvarohu a přidává se do ní sýr nastrouhaný. V takovém případě použijte ideálně pecorino.

Které verzi dáte přednost, je jen na vás, v obou případech si ale pochutnáte na originálním pokrmu.

Fazolová pomazánka

Druhá pomazánka možná na první pohled některé z vás vyděsí. I ti, kdo běžně nemají fazole rádi, si ale v tomto případě na jídle pochutnají.

Fazolový základ je totiž vhodně dochucen čerstvými italskými bylinkami.

Na přípravu budete potřebovat plechovku bílých  fazolí, stroužek česneku, 2 lžíce citronové šťávy, 3 lžíce olivového oleje, oregano, bazalku, popřípadě další italské bylinky, sůl, pepř a čtvrt hrnku strouhaného parmezánu.

Fazole sceďte, smíchejte s bylinkami, solí, pepřem a česnekem a dejte do mixéru. Vytvořte hustou pastu. Tu potom promíchejte s citronovou šťávou a nastrouhaným sýrem a máte hotovo.

Zdroj: Lady Behind the Curtain, Liz’s Pantry, The Girl Who Ate Everything

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články