Hubert Pilčík cílil na lidi prchající před komunistickým režimem. Dívku zavřel do bedny s malým otvorem a zneužíval

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
Hubert Pilcik
Zdroj: Profimedia

Hubert Pilčík je dost možná vrahem, který v Československu zabil nejvíce lidí. Ačkoli usvědčen byl z pěti vražd, podle předpokladů má na svědomí smrt až deseti lidí. Kromě vražd byl také obviněn z mučení a zneužívání mladé dívky, jejíž rodinu připravil o život.

Jeho cílem byli emigranti. Pilčík žil v letech 1891–1951, své zločiny páchal na přelomu 40. a 50. let minulého století.

Tehdy mnoho zoufalých jedinců utíkalo před komunistickým režimem na Západ. Někteří z nich se ale daleko nedostali.

Právě tyto oběti si totiž Hubert Pilčík vybíral, vraždil je a doma pak jako suvenýry uchovával jejich osobní věci, části těl nebo zbraně, které při jejich usmrcení používal, popisuje Kriminalistika.

Parta dětí objevila lidskou nohu

Na zločiny Huberta Pilčíka se přišlo vlastně náhodou. V březnu 1951 vypukl v hájence na Plzeňsku požár. Právě tam našli vyšetřovatelé shořelé lidské tělo, uvádí server Čti doma. O několik dní později objevila nedaleko od místa parta dětí lidskou nohu.

Kriminalisté pak v místě vykopaly tělo ženy, která měla kolem krku ovázaný provaz a v ústech roubík. Bylo prokázáno, že noha patří Emanuelu Balleyovi a žena je jeho dcera Renata. Vyšetřování ukázalo, že se pokoušeli emigrovat na Západ.

Mučení mladé dívky

Všechny stopy vedly k Pilčíkovi. Kriminalisté nejprve nechápali. Podle okolí byl totiž považován za milého a usměvavého důchodce.

Nikdo nevěřil tomu, že by něco takového udělal. Dokud důkazy v jeho místě bydliště nevypověděly své.

Kromě nich u něho v bytě našly vyšetřovatelé také dvanáctiletou dívku s hlavou uzavřenou v mučicí bedně. Z té vedla jen trubička, pomocí které dívka dýchala, jinak si nemohla dojít ani na záchod. Ležela na zádech a čekala na pomoc.

Později vypověděla, že byla nejen mučena, ale i pohlavně zneužívána. Pilčík nejprve svou vinu na vraždách popíral. Jenomže jeho výpovědi později nedávaly smysl, sám sobě protiřečil, uvádí Blesk.

K soudnímu procesu s ním nikdy nedošlo. V září roku 1951 spáchal sebevraždu, skutečný počet jeho obětí tak zůstává navždy nejasný.

Zdroj: Čti doma, Kriminalistika, Blesk

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články