Naďa Urbánková skončila s covidem v nemocnici. Její dcera prosí fanoušky o modlitby, vzkazy mamince předá

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
nada urbankova
Zdroj: Nextfoto

Herečka Naďa Urbánková skončila v nemocnici. Ve svých 83 letech se nakazila covidem a průběh nemoci u ní není dobrý. Informovala o tom její dcera, která prosí fanoušky o modlitby. Jejich vzkazy pak mamince předá vytisknuté, až ji bude moci navštívit.

Vzhledem k tomu, že před několika lety prodělala zpěvačka také rakovinu prsu, je pro ni nemoc jakožto pro bývalého onkologického pacienta ještě nebezpečnější, podotýká Blesk.

V roce 2010 Naďa Urbánková vyhrála svůj boj nad rakovinou prsu, cena byla ale velká. Tehdy zpěvačka přišla o svá prsa. Sama ale řekla, že je ráda, jak to všechno dopadlo. Se ztrátou vnad si těžkou hlavu nedělala.

„Je mi sedmdesát. A to už opravdu nepotřebujete vystavovat svoje vnady. Já měla navíc poprsí větší a pohrávala jsem si s myšlenkou zmenšit ho,“ vysvětlovala. V tu dobu doufala, že už bude mít od závažných nemocí klid.

Snažila se žít zdravě

Před dvěma lety se objevily informace o tom, že má zpěvačka i po tolika letech po vyhraném boji s rakovinou zdravotní problémy, které jsou následkem komplikované léčby. Objevovaly se u ní otoky a někdy mívala bolesti.

Snažila se proto žít zdravým životním stylem, na popud své dcery dokonce přestala jíst maso. „Na bezmasých dobrotách si velice ráda pochutnávám. Taková jídla nejsou těžká a cítíte se po nich plní energie,“ popsala tehdy Blesku.

Sem tam se u zpěvačky sice objevil nějaký menší zdravotní problém, ona ale sama uznávala, že v jejím věku je to už normální. Teď však přišla rána v podobě covidu. Fanoušci i rodina tak mají o hudebnici velký strach.

Dcera prosí fanoušky o modlitby

S informací o tom, že je Urbánková v nemocnici, přišla na svém facebooku její dcera Jana Fabiánová. Ta fanouškům sdělila, že se její maminka nakazila zákeřnou nemocí. Pak je požádala, aby respektovali její potřebu klidu a hlavně se jí nepokoušeli kontaktovat.

„Jestli máte v téhle nelehké době kousek modlitby nazbyt, prosím věnujte ji dnes mojí mamince. Je v nemocnici s covidem a není jí vůbec dobře. Prosím nevolejte jí, nemůže k telefonu. Jen na ni prosím myslete,“ napsala v příspěvku.

Dodala, že pokud chtějí Urbánkové fanoušci něco vzkázat, mohou to napsat do komentářů a ona jí vytisknuté vzkazy předá. Je jasné, že vzkazů bude mít pro maminku Fabiánová dost, v komentářích se totiž fanoušci předhánějí s milými zprávami. Především ale doufají, že se hudebnici brzy uleví.

Zdroj: iDNES, Blesk, Super, Facebook

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články