Lucie Bílá se dočkala od partnera obrovské kytice rudých růží. Dostala ji za výkon v muzikálu

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
lucie bila
Zdroj: Profimedia

Mužům vstup jen na vlastní nebezpečí. Tímto podtitulem varuje nový muzikál Lucie Bílé Maminy před tím, že bude se pojednávat především o ženských tématech. To ale neznamená, že se jim pánové také nemohou zasmát.

Maminy právě běží v pražském Divadle Lucie Bílé. Slavná zpěvačka a představitelka jedné z hlavních rolí v něm hraje například po boku Ivy Pazderkové, Kateřiny Pechové či třeba Markéty Schimmerové Procházkové.

„Je to taková dokonalá esence současné dobré vkusné americké produkce. V muzikálu musí být vždy stejné ingredience: zábava, cit, láska, sentiment i legrace. Tento muzikál to všechno má. A ještě má výhodu, že není dlouhý,“ říká podle iDNES o snímku režisér Antonín Procházka.

Ženské obsazení

Muzikál Maminy byl napsán podle vzoru zahraničního díla s názvem The Motherhood. Podle režiséra se Lucie Bílá hodí do hlavní role skvěle, při obsazování zbylých rolí měl ale trochu problémy. Nikdy předtím totiž čistě ženskou hru netvořil.

„Když jsem přišel do divadla, tak jsem si říkal, že mám docela fajn povolání. Koukal jsem na čtyři hezká děvčata, jak zpívají a tančí,“ směje se tvůrce a dodává, že na zkouškách dokonce jednoho z techniků, kteří přihlíželi, dílo dojalo.

„Všiml jsem si, že jeden z nich měl slzy v očích. Tak jsem se ptal, zda mu do nich něco spadlo, a on přiznal, že mají doma zrovna malé dítě a že ho právě hraná píseň dojala,“ říká Procházka s tím, že rozhodně není představení určeno pouze ženám.

lucie bila radek filipi

Zdroj: David Kundrát/Czech News Center / CNC / Profimedia

Bílá si vysloužila velkou odměnu

Hlavní představitelka muzikálu Maminy Lucie Bílá je nejen vynikající divadelní herečkou a zpěvačkou, ale také matkou. Svého syna Filipa miluje nade vše, přesto ale neměla problém si z některých mateřských povinností udělat legraci.

Filip navíc není jediný muž, který v současné době její život ovlivňuje. Na premiéru muzikálu se dorazil podívat i její partner Radek Filipi, který donesl zpěvačce obrovskou kytici růží. Za své výkony si ji rozhodně zasloužila. Fanoušci se během představení nepřestávali smát.

Muzikál Maminy se stále hraje a jeho reprízy se uskuteční ještě v následujících týdnech. Hrát by se měl až do 9. října, fanoušci tak mají stále šanci, že nějaké nevyprodané představení chytí.

Zdroj: Profimedia, iDNES

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články