Olga Menzelová je ráda, že jsou děti ve škole. Po večerech u dvojky vína obaluje sešity

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
olga menzelova
Zdroj: Jakub Poláček / CNC / Profimedia

Olga Menzelová promluvila otevřeně o svých třech dětech a jejich tatíncích. Jako každá máma si nyní užívá září, kdy má starší ratolesti ve škole.

S manželem, zesnulým Jiřím Menzelem, se seznámila v Českém rozhlasu. Jejich společný život lze nazvat mnoha způsoby, ale rozhodně ne nudný.

Menzel děti původně nechtěl

„Jirka děti nikdy mít nechtěl. Myslela jsem si, že se to zlomí, ale nezlomilo. Takže jsme byli domluvení, že se naše cesty rozdělí,“ svěřila se Olga v pořadu Povídej.

Cesty se opravdu rozdělily, a Olga se začala scházet s Jaroslavem Brabcem, s nímž se jí narodila dcera Anička. Tu společně i rok a půl vychovávali, ale nakonec se Olga vrátila k Jiřímu.

„Jirka si uvědomil, že manželství se rozpadne a vzájemně o sebe přijdeme. Bylo to takové překotné. Ale vůbec ničeho nelituji,“ uvedla s tím, že manžel pochopil mnoho věcí a pořídili si společně dceru Evu Marii.

„Stejně je nakonec bizarní, že to byly právě ty děti, které ho držely nad vodou a dávaly mu energii. Když byl nemocný, naskákaly mu do postele a on byl rád, že je má,“ dodala.

Před smrtí svého manžela stihla ještě utajený domácí porod ve Španělsku. Syna Alberta si pořídila s egyptologem Miroslavem Bártou a vše prý bylo za plného vědomí manžela. A jak nyní vzpomíná na domácí porod?

„Kamarádky se mě často ptaly: ‚A co jsi pak šla dělat?‘ A já říkávala: ‚Nic.‘ Šla jsem spát. S Albertem jsme si zdřímli a pak jsme si dali snídani a za další dva dny jsem byla s holkami na pouti. Dalších deset jsem plavala v moři a pak jela domů,“ zavzpomínala s tím, že to byl jeden z jejích nejkrásnějších zážitků.

Relax bez dětí

Být maminkou tří dětí je ale samozřejmě hodně náročné, a tak si nyní Olga oddechla, že začalo září.

„To září… na jednu stranu jsme moc rádi, že jsou děti ve škole a ve školce, že mají svůj pravidelný režim… družiny, kroužky, kamarádi… Já nevím, jak vás, ale nás ty prázdniny vždycky dost rozhodí, ale na druhou stranu je to fičák, to všechno ustíhat a nastavit do původního režimu… rodičáky, neprošvihnout přihlášky na kroužky, včas je zaplatit, pořídit vše, co mají mít,“ napsala Olga na instagram.

Ale abyste neměly, milé dámy, pocit, že to s přehledem zvládá, tak Olga hned pokračovala s přiznáním.

„Abych vám pravdu řekla, nestíhám to… a nejvíc ‚miluju‘, když mi Evička v 19:30 přinese 4 zašantročené sešity a řekne: ‚Mami, do zítřka je máme mít obalené…‘ A tohle se opakovalo několikrát… Takže co… naleju si dvojku vína, aby mě to víc bavilo, a vyrábím obaly. Z eurofolií… stříhám to tupými nůžkami, lepenka se mi lepí na prsty. Jsem vzteklá. První obal vypadá bídně. Druhý už je o něco lepší,“ pokračuje popsáním situací, které znají snad všichni rodiče školáků.

A tak se není čemu divit, že je třeba mít občas i chvilku pro sebe. Olga si ji našla a strávila krásné chvíle u své kadeřnice, na kterou pěla ódy.

Nebudeme lhát, takový relax by v září uvítala nejedna maminka. Po zhlédnutí videa, na kterém je Olga odpočatá a uvolněná, si nejspíše nejedna z vás zamluví svůj termín na ostříhání.

Zdroje: iDNES, Instagram

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články