Marcel Vašinka tajil dlouhá léta svou homosexualitu. Bál se, že přijde o práci

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
marcel vasinka
Zdroj: Profimedia

Milý, pohledný, sympatický a vynikající herec. To je ve svých 67 letech Marcel Vašinka. Řada žen je z něho i v jeho věku unešená, zklameme vás ale, dámy. Ačkoli kdysi Vašinka žil dokonce s bývalou první dámou Dagmar Havlovou, nakonec dal přednost mužům.

Je hereckým idolem 80. let. O své homosexualitě dlouho mlčel. Za totality se bál nejen toho, že by se k němu řada lidí otočila zády, ale také toho, že by mohl přijít o kariéru. Dnes už ale o tom, co cítí a s kým žije, mluví na rovinu. Se svým životním parterem žije přes 40 let.

„Když jsem v divadle za hluboké totality přiznal, že jsem gay, tak jsem se bál, že nebudu dostávat role a přijdu o práci. Myslel jsem si, že si třeba řeknou, že nebudu schopen zahrát partnerský vztah se ženou. Nakonec to všichni vzali dobře. Dnes je jiná doba a ani já už vůbec neřeším, zda nás dva někdo přijme,“ přiznává pro Rozhlas Dvojka Marcel Vašinka.

Vzdal se dokonce i Havlové

V minulosti měl Marcel krátký románek dokonce i s Dagmar Havlovou. Dlouho se o něm mluvilo jako o jejím partnerovi, nějaký čas byl pak v médích označován za jejího ex-partnera. A řada lidí neměla ani tušení, že ji ve skutečnosti opustil právě kvůli lásce k mužům.

Když se v roce 2015 objevil na veřejnosti vedle svého staršího partnera Marka Waltera, z jeho úsměvů bylo všem jasné, že je konečně šťastný. A tehdy se také pro Super rozpovídal o tom, jak se oprostil od žen a začal žít s mužem, promluvil ale i o svých filmových a seriálových rolích.

Ani neví, kolik toho hrál

„Kdybych měl zavzpomínat, co jsem hrál a jestli jsem to měl rád, tak bych si pozval kamarády, protože oni to vědí určitě lépe. Já to moc neřeším,“ směje se s tím, že rolí měl v životě opravdu hodně. V mnoha z nich si dokonce zahrál muže po boku nějaké té sympatické herečky.

„Práce bylo opravdu hodně, ale teď jsem rád, že mohu hrát ve společnosti mladých talentovaných lidí v divadelní společnosti Háta. Hrajeme komedie a já jsem každé představení šťastný, že s nimi mohu být na jevišti a že se publikum směje,“ dodal.

Nakonec je rád, že se stal oblíbeným hercem, v životě ale nic hrát nemusí a mohl odhalit své skutečné já. Předstírání pro něho bylo náročnou částí života a dnes už si nedovede představit, že by někomu neřekl o svém vztahu pravdu. Vzhledem k tomu, jaká byla před pár lety doba, je ale jeho jednání pochopitelné.

„Aby spolu dva vydrželi, k tomu je potřeba určitě láska a tolerance. A měli jsme dosud jen jednou partnerskou krizi. To je docela dobré, ne?“ chlubí se sympaťák Vašinka závěrem. Žádný další recept na spokojený a dlouholetý vztah ale kromě těchto rad nemá.

Zdroj: Super, Rozhlas Dvojka

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články