BydleníDomovKomerční sdělení

Jak zařídit ideální ložnici

od Luboš Klouček
3 minuty čtení
bedroom 416062 640
bedroom 416062 640

Spočítali jste si někdy, že v ložnici vlastně strávíte přibližně třetinu svého života? Proto je mimořádně důležité, abyste se v ní cítili dobře. Poradíme vám, jak si můžete tento pokoj zútulnit tak, abyste v ní cítili co nejpříjemněji.

Zařiďte si oázu klidu

Dobře zařízená ložnice zlepšuje kvalitu spánku. Proto si při zařizování vybírejte uklidňující barvy, jako jsou například bílá, krémová, hnědá, jemně oranžová či jiné pastelové odstíny a vyhněte se výrazným barvám a vzorem, které podněcují k aktivitě. Netýká se to jen barvy stěn, ale například i tapet.

Příjemnou atmosféru ložnice dokážete dotvořit vhodným výběrem doplňků a dekorací. Ložní prádlo, polštáře, závěsy – to vše můžete vybírat tak, aby spolu barevně ladily. Nezapomeňte na správné osvětlení. V ložnici ho netřeba mnoho. Vhodné jsou noční lampy nebo jedna stojací lampa, ale i nástěnná svítidla.

Vyberte si vhodný nábytek

Pokud se v ložnici chcete cítit opravdu příjemně, váš ložnicový nábytek by měl být nejen funkční a praktický, ale také stylový. Bez ohledu na to, zda je pokoj velký nebo malý, snažte se ho zcela nepřeplnit zbytečnostmi. V ložnici nepotřebujete mnoho kusů nábytku, důležité je však to, aby vybrané kousky spolu ladily a byli ve vzájemné harmonii.

123RF.com

Postel

Nejdůležitější věc v celé ložnici, která nejvíce ovlivňuje kvalitu spánku. Její výběr tedy nepodceňujte. Pečlivě si zvažte její šířku, délku i výšku. Šířka manželské postele by měla být minimálně 160 cm a délka alespoň o 15 cm více, než je výška vyššího z vás. Výška postele by se měla pohybovat okolo 45 – 55 cm is matrací. Hlavně ve vyšším věku se lépe vstává z vyšší postele.

Investujte do kvalitního matrace a roštu. Větší komfort na manželské posteli budete mít tehdy, když na ni umístíte 2 matrace – partner vás tak v noci při otáčení nebude budit a navíc si každý z partnerů může zvolit tvrdost matrace, jaká mu vyhovuje.

Pokud právě hledáte tu správnou postel pro vás, určitě si vyberete na stránce největšího online prodejce postelí Jena nábytek, který nabízí široký sortiment postelí – ať už čalouněné, dřevěné, masivní či moderní kontinentální postele. Ak využijete slevový kupón Jena, bude váš nákup ještě výhodnější.

123RF.com

Úložný prostor

V ložnici byste měli mít také dostatek úložného prostoru pro oblečení. Ideální volbou je vestavěná skříň s posuvným systémem, kterou si můžete dát vyrobit na míru. Když si předem promyslíte vnitřní členění prostoru, zůstane vám prostor i na sezónní oblečení, případně obuv.

Prádlo, ponožky, ručníky či jiné drobnosti pohodlně uložíte v prostorné komodě se zásuvkami. Další prostor na odkládání můžete získat i tehdy, když si pořídíte postel s úložným prostorem – toto místo je vhodné zejména na sezónní oblečení. Prostor na odkládání vám poskytnou i noční stolky, které poslouží k umístění noční lampy, brýlí či rozečtené knihy.

Chcete-li mít všechny jednotlivé prvky nábytku sladěné do jednotného stylu, pak si určitě vyberete některý ze ložnicových kompletů obchodu Asko nábytek. Ak využijete slevový kupon Asko, výhodně koupíte ložnicové komplety a sestavy podle vašich individuálních požadavků tak, aby se ložnice stala nejen praktickou součástí vašeho bydlení, ale také místem, kde se budete cítit opravdu příjemně.

Koutek jen pro vás

Pokud patříte k těm šťastnějším, kteří mají v ložnici dostatek prostoru, můžete si v ložnici zřídit i oddechový koutek na čtení. Pohodlné křeslo, stojací lampa, případně i polička s knihami. Představte si například, jak by se vyjímaly ve vaší ložnici takové retro křeslo? Najdete ho v obchodě Sconto nábytek, kde si při nákupu můžete uplatnit slevový kupón Sconto.

Autor: redakce


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články