AktuálněKomerční sdělení

Jak opravit prasklý displej a sklo na mobilu

od Luboš Klouček
2 minuty čtení
displej
displej

Bez něj se ani nepohneme, chráníme si ho jako oko v hlavě, ale stačí chvilka nepozornosti a letí k zemi. Řeč je o mobilním telefonu. Poradíme vám, jak si vyměníte ochranné sklo nebo displej snadno i doma.

Oprava prasklého skla na mobilu

Více než na stěně, vyděsí člověka pavučina na displeji mobilu. Zejména v případě, že jde o právě nový kousek, který nebyl zrovna nejlevnější. V některých případech se pavučina objeví jen v rohu, díky čemuž zůstává mobil jakžtakž funkční, v těch horších se však rozbije na cimprcampr. Tehdy nám nezbývá, jen prasklý displej opravit. Takové opravy však nejsou zrovna levnou záležitostí, zvláště pokud jde o novější modely. Ceny se zpravidla pohybují od 1500 Kč výše a vyšplhat se mohou až na trojnásobek a více. Stačí vám přitom jedny šikovné ruce, pár náhradních dílů a mobil si dáte do dopriadku i sami.

Při výměně skel je postup u všech telefonech prakticky úplně stejný. Prvním krokem je odlepení zničeného skla. Ideální je na to právě horkovzdušná pistole případně fén, kterou budete opatrně kroužit nad sklíčkem dokud ho nedostali. Místo následně očistíte od drobných úlomků a nalepíte nové sklo.

Zdroj: 123rf.com

Výměna displeje na mobilu

Oprava, resp. výměna displeje je už o poznání složitější. Bez šroubováku se určitě neobejdete a bude to vyžadovat i jistou dávku zručnosti. Postupy výměny se liší v závislosti na modelu a značky vašeho mobilního telefonu, naštěstí na internetu existuje množství návodů, díky kterým to určitě zvládnete.

» Náš tip: V případě, že chcete, aby byl váš mobil neustále chráněn, určitě investujte do kvalitního zadního krytu a zakoupit se vám rozhodně vyplatí i ochranné sklo na mobil. Při nákupu samozřejmě nezapomeňte využívat výhodné slevové kupóny a kódy, díky kterým určitě ušetříte. Mall cz slevy nebo slevový kód TSbohemia také jistě potěší.

Autor: redakce


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články