Dana Morávková odmítla fotit pro Playboy. Ten se jí pomstil

od Soňa Jiroutová
2 minuty čtení
Dana Moravkova
Zdroj: Nextfoto

Jedna z našich nejoblíbenějších českých hereček, Dana Morávková, zraje jako víno. Svou krásu a eleganci umí velmi dobře uplatnit ve filmech, ale i v propagaci pro dobrou věc. Důkazem toho je charitativní kalendář Splň si sen.

Výtěžek ze zmiňovaného kalendáře putoval do dětského domova Pepa v Příbrami a svůj podíl na výši vybrané částky měl například i Jaromír Jágr.

Playboy se jí pomstil

Krásné a smyslné ženy jsou již mnoho let součástí časopisu Playboy, a není se tedy čemu divit, že i Danu Morávkovou z něj oslovili, aby pro něj nafotila fotografie. A to hned dokonce třikrát!

Proč ani na jednu z nabídek, které jistě musely být velmi lukrativní, nekývla? Pro Expres herečka uvedla, že je z velmi přísné rodiny, a tedy nafocení aktů nepřichází v úvahu. Rodiče by ji totiž přerazili.

Dalším důvodem pak bylo, že ji to nikdy nelákalo a měla vždy pocit, že nafocení takových snímků znamená v Čechách konec kariéry.

Časopis Playboy její odmítnutí nebral příliš dobře. To první přišlo v době, kdy jí bylo 18 let. To ještě časopis rozdýchal. Druhé odmítnutí jej však již naštvalo a jako pomstu použil fotografii z filmu Romeo a Julie na vsi, kde se herečka ukázala nahá.

Tento paradox, že ve filmech s nahotou problém nemá, ale snímky nafotit nechce, vysvětlila sama herečka tím, že ve filmu je to něco jiného. Je herečka a ve filmu hraje.

Pro kalendář udělala výjimku

Pro dobrou věc se však rozhodla trochu odvázat. Snímky, které pro charitativní kalendář nafotila, jsou prý odvážnější, než měla původně v úmyslu, ale nevadí jí to. Jsou totiž pro dobrou věc.

Kolik jí nabídli za focení pro Playboy, už si nepamatuje, ale kalendář nafotila zdarma.

Pro dětský domov bylo vybráno 185 000 Kč a z toho má herečka velkou radost. Velký podíl na této částce má i Jaromír Jágr, který vydražil jeden z obrázků Dany Morávkové za 30 000 Kč.  K tomu herečka s úsměvem dodala: „Nikdy jsem nečekala, že zrovna Jaromíru Jágrovi budu viset na stěně mezi bruslemi.“

Zdroje: Expres, Blesk

Autor: Soňa Jiroutová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články