Dagmar Havlová během lockdownu utratila miliony za byt. U její střešovické vily postávají turisté

od Raina Tomanová
2 minuty čtení
dagmar havlova
Zdroj: Profimedia

Bývalá první dáma Dagmar Havlová si loni pořídila byt v hodnotě bezmála 17 milionů korun. Na tom by možná nebylo nic zvláštního, ale herečka si na něj nemusela brát hypotéku.

Celý byt financovala ze svého. Přitom od svatby s Václavem Havlem žije ve střešovické vile. K čemu si tedy kupovala byt? Možná ji láká bydlení v centru Prahy. Byt za 16,6 milionu korun se totiž nachází na Vinohradech, odkud to bude mít do divadla jen kousek.

Havlová si byt koupila už v loňském roce

Důkazem o koupi tohoto bytu je katastr nemovitostí, kam může každý nahlédnout. Podle smlouvy si herečka byt koupila už loni, developerům pak zaplatila 300 tisíc jako rezervační poplatek. Doplatit zbývalo už „jen“ 16 340 000 korun.

Závratnou částku přitom složila sama, tedy z vlastních prostředků. Nemusela si brát ani hypotéku, otázkou ale zůstává, k čemu si kupovala tak drahý byt. Jeho dispozice je 2kk a je to bezmála 101 metrů čtverečních.

Havlová ale Blesku neprozradila, jestli se do centra Prahy bude stěhovat, nebo byt hodlá pronajímat. Vypadá to, že to bude investice do budoucna, protože ve své vile má Havlová spoustu věcí, které by se do malého 2kk nevešly.

K čemu jí bude byt za 16 milionů?

Možná je i varianta, že tam bude přespávat v případě, kdy bude hrát v divadle, aby v nočních hodinách nemusela jezdit sama přes celou Prahu. Na vilu, ve které bydlí, si ale Havlová už několikrát stěžovala. Vadí jí, že tam neustále postávají turisté.

„Turisté tu stojí už dvacet minut! Už toho mám dost. Už jsem rozčílená. Nejsem muzeum! Prosím snažně! Nevíte, kam se obrátit? Stojí tady zástup za zástupem!“ rozčilovala se na sociálních sítích bývalá první dáma.

Není tak divu, že by nejradši utekla někam, kam se tolik lidí nevejde. Otázkou je, jestli by si pomohla, protože o koupi bytu stejně už všichni vědí. Fanoušky zesnulého Václava Havla ale láká budova, ve které strávil většinu života.

Zdroj: Blesk

Autor: Raina Tomanová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články