Luděk Sobota si nebere servítky. Odhalil milenky a zkritizoval herecké kolegy

od Šárka Cvrkalová
2 minuty čtení
ludek sobota
Zdroj: Profimedia

Luděk Sobota má na svém kontě již druhou knihu. Dílo s názvem Paraziti mezi námi vyšlo teprve nedávno, stihlo už ale šokovat mnohé fanoušky. Sobota v něm totiž píše o svých největších tajemstvích a dává najevo, že když už se o něčem rozpovídá, rozhodně řekne všechno.

Sám sebe líčí Sobota jako lamače ženských srdcí. O svých milenkách promluvil už kdysi v knize Holé a trapné dýchání. Ta podle Aha! vznikla z úplně jiného slova. „Je to velice zajímavé. Holotropní dýchání je vlastně o tom, že se vrátíte do minulosti.

Hraje u toho hlasitá hudba, ono je to prý trochu, jako byste brali třeba LSD nebo něco takového, člověk by se tím měl úplně odblokovat. Manželovi se v tom stavu vyjevily různé věci, například asi tři milenky, se kterými to neměl dořešené,“ popsala tehdy knihu jeho manželka Adriana.

Tentokrát ještě přitvrdil

„Ono se celkově ví, že jsem měl hodně holek. Psali tisíc, nevím. Ale ty se mi kupodivu nezjevily. Ani manželka. Zato asi tři, které jsem v životě pravděpodobně zklamal,“ vyjádřil se pro Blesk o svém zážitku s holotropním dýcháním. Už jeho první kniha byla pro fanoušky něčím neskutečným.

V nové knize se Sobota nebál odvázat dokonce ještě více. Popsal mimo jiné svou noc se slavnou zpěvačkou Janou Robbovou. Vyjádřil se podle idnes.cz i k tomu, jak spolu již kupovali společnou postel. Pak ale prý zasáhl Miloslav Šimek. Nevynechal ani takzvané orgie u Muchy.

Svou upřímností v mnohých částech knihy fanoušky neskutečně zaskočil. A to nejen kvůli popisu toho, co dělal se svými milenkami, ale i svým vyjadřováním o pracovních kolezích, nebo o tom, jak je líný a vlastně ho už nic nebaví. Místy skoro až člověk přemýšlí, zda jde stále o myšlenky komika, nebo někoho životem unaveného, kdo už nemá na humor náladu.

Své kolegy nešetřil

Na paškál si ve svém díle vzal Luděk Sobota i celou řadu svých kolegů z branže. V některých případech byl dokonce tak upřímný, že to některé čtenáře možná až vyděsí. Kromě jiných mluvil také o Šimkovi, kterého zkritizoval hned na několika stránkách.

Napsal o něm, že sice byl pracovitý, ale zároveň prý hrozně na peníze. Dokonce použil výraz „jako Smoljak“. Na druhou stranu ale také Sobota v několika případech mnohé i pochválil. Jednoduše podle všeho napsal zkrátka to, co si myslel, a neřešil, zda je to pozitivní, nebo ne. Co na srdci, to na jazyku.

Dnes je Luďku Sobotovi 78 let. Za svůj život toho herec hodně zažil a všechny své zážitky nejspíš ještě sepsat nestačil. Zda se někdy dočkáme ještě pokračování jeho knih, není jasné, určitě by ale bylo o čem číst i tentokrát.

Zdroj: Aha!, Blesk, idnes.cz

Autor: Šárka Cvrkalová


Sdílet článek:Share on facebook
Facebook

Související články